Güncelleme Tarihi:
Serginin açılışını yapan Türkiye'nin Viyana büyükelçisi Ayşe Sezgin, Türk sanatçıların iki ülke arasında kurduğu kültür köprüsünün ''ikili ilişkilere önemli katkı sunduğunu'' söyledi.
Viyana'nın önemli bir kültür merkezi olarak tanındığına işaret eden Sezgin, İstanbul'un da doğu ile batıyı birbirine bağlayan çok önemli bir sanat ve kültür merkezi olduğunu belirtti.
İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçildiğini anımsatan büyükelçi Sezgin, 300 kadar sanat galerisiyle İstanbul'un da her yıl yerli ve yabancı yüzlerce sanatçıya ev sahipliği yaptığını kaydetti.
Serginin açılışında konuşan sanatçının Avusturyalı öğretmenlerinden Prof.Peter Baum, Oran'ın öğrencilik yıllarını ve resim yapma tekniği hakkında bilgi verdi ve ''Oran'ın büyük emek vererek meydana getirdiği eserleri gururla izlediğini'' söyledi.
Öğrencilik yıllarında Oran'ın yaptığı bazı resimleri Strabag Holding'in bir atölyesinde sakladığını ve temizlik yapılırken bu tabloların atılmasını son anda önlediğini belirterek, ''atılmasına engel olduğu tabloların daha sonra Strabag sanat forumu tarafından ortaya konulan ödülü aldığını'' kaydetti.
Ressam Ahmet Oran'ın Viyana'da açtığı sergiye Avusturya-Türkiye Ekonomi Forumu, Avusturya Mimarlar ve Mühendisler Odası ile ülkede faaliyet gösteren Avusturya Liseliler Derneği'nin sponsorluk yaptığı belirtildi.
Viyana'daki tarihi Wittgenstein evinde yapılan serginin açılışına çok sayıda Türk ve Avusturyalı sanatsever katıldı. Serginin 23 Nisan'a kadar açık kalacağı bildirildi.