Real Madrid'in Almanya sendromu

Güncelleme Tarihi:

Real Madridin Almanya sendromu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 00:00

DÜNYANIN en iyi takımları arasında ilk üç sırada yer alan Real Madrid'in tek korkusu galiba Almanya ve Almanya Bundesliga takımları.

Haberin Devamı

Geçen sezon İspanya şampiyonu olan kralların kulübü lakaplı Real Madr id bir türlü Almanya'da kazanamıyor.

Kral kulübü beyaz şeytanlar Almanya'da 24 kez karşılaştığı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası maçlarında sad ece ve sadece bir kez sahadan galip ayrılması dikkat çekici.

İlk ve son kez 2000/2001 Sezonunda Leverkusen'de Bayer Leverkusen karşısında 3-2 galip gelen Real Madrid 6 kez beraberlikle ayrıldı. Beyaz renkli formalarıyla ünlü beyaz şimşekler 17 kez ise Madrid'e eli boş döndü.

Real Madrid taraftarları, yöneticilere , "Almanya ekipleriyle oynayacağımız karşılaşmaları başka bir ülkede oynayalım" tavsiyesinde bulundukları söyleniyor. Böyle yaparlarsa belkide şeytanın bacağını kırabilirler.

İspanyol medyası ve spor kamu oyunu Almanya'yı özellikle futbol Arenalarını şeytan tarlası olarak tanımlıyor. Almanya'nın kulüp takımları futbolu bir üstün teknikli yetenekli futbolcularla dolu adeta sahada balerinler gibi futbol oynayan futbolun üstatların a hep galip gelmekte.

Almanlar namı değer Panzerler futbolu sert ve ikili mücadelelerden yılmadan oynuyorlar. En önemli özellikte maçın bitiş dü düğüne kadar koşup futbol oynamayı bırakmıyorlar. Dortmund Signal İduna Park'ta kendilerine adeta saldıran Dortmund'lu futbolcular karşısında dünyanın aralarında Ronaldo, Pepe, Benzama gibi ünlü yıldızlar şaşkına uğradı.

Almanların yeni uyumlu ikilisi Götze-Reus paslaşmaları Real Madrid'in zaten zayıf olan defansını adeta hallaç pamuğu gibi atıp şaşırtı. Mesut Özil'in 38 metreden adrese, yani ayağa teslim pasında Portekiz Milli Christiano Ronaldo'nun aşırtma vuruşundan beraberlik golü gelmişti. Bu gol dört dörtlük planlı bir çalışmanın yanında estetik açısından da görülmeye değer bir hareketti.

Dünyanın şu anda en iyi ant renörü olarak değerlendirilen Jose Mourinho'nun tüm defans önlemleri alma sına rağmen Dortmund'un ikinci golü de Real Madrid ağlarını buldu.

İspanyolların defans taktiği yine faydasız kalmıştı. Sevinen yine Alman ekibi oldu. Real yine istediğini alam amıştı. Yani aynı şarkı aynı nakarat misali İspanya'nın Real Madrid'i yine bir Almanya takımına karşı boyun eğmişti.

Böyle giderse de Real Madrid Bundesliga ekiplerinden ekmek yiyemeyecek gibi. Real starları Alman futbol mistiğine yine boyun eğmek zorunda kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!