"Randevu sektörüne" kanmayın

Güncelleme Tarihi:

Randevu sektörüne kanmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 10:34

Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Almanya'da e-pasaport çıkarmak isteyenlere internetten para karşılığı randevu alan aracılar konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA'da 10 yıl geçerli e-pasaport başvurularının yapıldığı internet sitelerinden para karşılığı randevu alan aracıların türediğini belirten Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, internet hizmetlerinin tamamen ücretsiz olduğunu vurguladı. E-pasaportlar için telefon ya da internetten randevu alındığını kaydeden Basa, bazı uyanıkların, "Hata yaparsınız, siz dolduramazsınız" diyerek vatandaşlar adına internete girerek para karşılığı randevu aldıklarını söyledi. Basın mensuplarıyla Kervansanray Lokantası'ndaki iftarda bir araya gelen Başkonsolos Basa şöyle konuştu:

SİTELER ÜCRETSİZ
"Artık 10 yıl geçerli E-Pasaportları vermeye başladık. Başkonsolosluklardan bu pasaportları alabilmek için vatandaşlarımızın tamamen ücretsiz, sadece Bakanlığımıza ait olan internet sitelerinin ve yine Bakanlığımızın bünyesindeki ücretsiz çağrı merkezini araması ve randevu alması gerekiyor. Çağrı merkezi için sadece normal telefon ücreti ödeniyor. İnternet ise tamamen ücretsiz. Son zamanlarda bazı vatandaşlarımızın, internet işlemi sırasında bazı güçlüklerle karşılaşabilecekleri endişesiyle aracılara yöneldiklerini gözlemledik. Bu aracılara da ücret ödediklerini öğrendik. E-pasaport başvurusu sırasında, aracılara gerek kalmadan başvuru yapabilir. Bunun için ücret ödenmemelidir."

E- pasaport almak için randevuları www.konsolosluk.gov.tr ya da
+90(216)4443020 numaralı telefondan almak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!