RANA RIO YOLUNDA

Güncelleme Tarihi:

RANA RIO YOLUNDA
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 13:01

Alman Ritmik Jimnastik Milli Takımı kaptanlığını Rana üstlendi. Tamamı göçmenlerden oluşan Alman Jimnastik Ritmik Milli Takımının hedefi 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmak.Olimpiyat vizesi Dünya Şampiyonluğuna bağlı

Haberin Devamı

RANA Tokmak 18 yaşında. Alman Ritmik Jimnastik takımı kaptanı. Üç yaşında baleye başladı. Dört yaşında piyano çalmaya.

RANA RIO YOLUNDA
Ardından ritmik jimnastiğe geçti. Peş peşe şampiyonluklar elde etti. Milli takıma kadar yükseldi. Şimdi de Alman Jimnastik milli takımının kaptanlığı görevini üstlendi. Üç yıldır Stuttgart'ta evinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olimpiyatlar için hazırlanıyor. Rana'nın jimnastiğe başlaması ise hayli ilginç bir hikayesi var. Her şey annesinin yolu karıştırmasıyla başlamış.

RANA RIO YOLUNDA


ÜÇ YAŞINDA BAŞLADI

Rana lise öğrencisi. Lise bitirme sınavlarına hazırlanıyor. Sadece lise bitirme sınavları yok önünde. Bir de olimpiyat sınavları var. Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak 2016 Olimpiyatlarına katılabilmek için üç yıldır harıl harıl hazırlanıyor. Önce dünya şampiyonasında iyi bir derece elde etmeyi hedefliyor. “Eğer Dünya Şampiyona'sında ilk 14'e girersek olimpiyatlara katılabileceğiz. Olimpiyatlarda derece almak her sporcu gibi benim de hayalim” diyor. Ritmik jimnastiğe nasıl başladığını sorduğum Rana “Annem kardeşimi atletizm kulübüne yazdıracaktı. Arabayla yola çıktık. Annem yolu karıştırdı. Atletiz kulübü yerine bale okulu önünde kendimizi bir anda bulmuşuz. Orada bana bir iki hareket gösterdiler. Ben de yapınca bale öğretmeni anneme 'bu kızı mutlaka baleye yazdırın. O çok yetenekli' deyip ısrar etmiş. Bunun üzerine de annem beni yazdırdı. İki yıl bale ve piyano eğitimi aldım. Ardından ritmik jimnastiğe geçtim. Zaten ritmik jimnastikte bale figürleri de var” cevabını verdi.

RANA RIO YOLUNDA


9 ALMANYA ŞAMPİYONLUĞU

Rana, bu sporda hızlı gelişim gösterdi. Katıldığı turnuvalarda dereceler elde edince ritmik jimnastik onun için artık vazgeçilmez oluyor. “Ritmik jimnastiği çok seviyorum. Severek yapıyorum. Zaten sevilmeden yapmak imkansız. Katıldığım turnuvalarda birincilikler elde etmem beni daha da motive etti. Şimdiye kadar 9 Almanya birinciliği elde ettim. Alman genç milli takımlarıyla şampiyonalara katıldım. Şimdi ise A milli takımındayım. Geçtiğimiz gün kaptanlık sorumluluğunu da üstlendim. Benim için gurur verici. Ama asıl olimpiyatlara katılmak çok önemli olacak” dedi. Rana Avrupa Şampiyonası'nda Birkaç kez finale de kalmış. Uluslararası turnuvalarda sayısız derecelere de sahip.

RANA RIO YOLUNDA


EVDEN UZAKTA ÜÇ YIL

Rana, üç yıldır evinde yüzlerce kilometre uzaklıkta başka bir kentte olimpiyatlara hazırlanıyor. Rana “Wuppertal'da TV Wuppertal kulübünde sporcuydum.
RANA RIO YOLUNDA
Sonra milli takımın hocalarının isteği ile Stuttgart'ta geldim. İlk başlarda çok zor oldu. Ancak dişimi sıktım. Annemlerin çok yardımı ve desteği oldu. Onların desteği olmadan yapamazdım. Burada üç yıldır tek başıma yaşıyorum. Hocalarımızın gözetiminde olimpiyatlar katılma vizesi için yoğun çabalıyoruz” dedi. Ritmik jimnastikte en başarılı ülkelerin Rusya, Beyaz Rusya, İtalya ve İspanya olduğunu söyleyen Rana, Almanya'nın olimpiyatlara katılma yolunda en güçlü rakiplerinin Azerbaycan, Japonya ve İsviçre olduğunu söyledi.

TAMAMI GÖÇMEN

Rana'nın kaptanlığını yaptığı Alman Ritmik Jimnastik milli takımı kadrosunda yer alan tüm sporcuları göçmen. Rana aralarında çok büyük bir dayanışma ve uyum olduğunu söylüyor. Hayallerini olimpiyatların süslediği Rana, bu sporu en çok 24 yaşına kadar yapacağını söylüyor. Onun için öğrenimini de hiç aksatmıyor. Lise bitirme sınavlarına çok önem veren Rana “Bu spor dalında uzun süre aktif olamıyorsunuz. En fazla 24 yaşına kadar yapabileceğim. Daha sonra kocaman bir hayat var. Onun için eğitime çok önem veriyorum. Hedefim doktor olmak. İnsanlara yardım etmek. Hastane ortamında çalışmayı çok seviyorum. Hastanedeki kokuya bayılıyorum. Her meslek önemli ama doktorluk daha da önemli insan hayatında. Bunun için benim hedefim tıp okumak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!