Rana başarıya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Rana başarıya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 15:00

ALMANYA’nın Paderborn kentinde düzenlenen Uluslararası Ritmik Jimnastik yarışmasında Almanya adına yarışan Türk kızı Rana Tokmak (13), bütün kategorilerde topladığı 58.775 puanla dördüncü oldu.


20 ülkeden 300 sporcunun iştirak ettiği müsabakada Türkiye adına Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gençler Ritmik Jimnastik Takımı yarıştı. ODTÜ gençler takımından Beril Özdemir (12) 16. sırada yer aldı ve finallere kalamadı. Alman Genç Milli Jimnastik Takımı'nda yer alan ve 0.8 puanla üçüncülüğü Ukraynalı jimnastikçiye kaptıran Rana Tokmak, Alman takımındaki diğer altı sporcu içinde en başarılısı oldu. Geçtiğimiz yıl yıldızlar kategorisinde üç dalda Almanya şampiyonu olan ve ocak ayında Kanada’da yapılacak dünya kupası finallerine katılmaya hak kazanan Rana, Bremen’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na da katılmak için çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.
7 yaşından beri jimnastik yapan ve onlarca başarıya imza atan Rana Tokmak, “Turnuvada iddialı birçok sporcuyu geride bıraktım. Dünya şampiyonası öncesi kendimi bir kez daha görme imkanım oldu. Bana destek olan başta ailem olmak üzere sponsorlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!