Ramazan Avcı Meydanı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Avcı Meydanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 09:44

Aralık 1985’te dazlaklar tarafından öldürülen Ramazan Avcı’nın adına kurulan inisiyatifin talepleri doğrultusunda 21 Aralık 2012’de Landwehr’de öldürdüğünüyere resmen Ramazan-Avcı Meydanı adı verilecek.

Haberin Devamı

Ramazan Avcı’nın öldürüldüğü Landwehr’in bağlı olduğu Nord İlçe Belediye Meclisi Bölge Komisyonu, tüm partilerin verdiği ortak önergeyle Ramazan-Avcı İnisiyatifi’nin (RAİ) taleplerinin hemen hemen hepsini onayladı.

Önerge komisyonda CDU, SPD, Yeşiller, Sol Parti ve FDP’li üyeler oybirliğiyle kabul edilerek prosedür gereği üst komisyona havale edildi. Üst komisyonda da onaylandıktan sonra meclise sunulup kabul edilecek olan önerge isim değişikliği için Avcı’nın katledilişinin 27’nci yıldönümü olan 21 Aralık 2012’yi öngörüyor. Hamburg Senato ve Belediye Başkanı inisiyatifin talebini kamuoyuna duyurmasından sonra “Akıllı ve yerinde bir öneri” yorumunda bulunarak, konuyla bizzat ilgilenerek Nord İlçe Belediyesi’ne çalışmalara başlamaları için talimat vermişti.

Aile de onay verdi

Ramazan Avcı’nın eşi Gülistan Avcı ve oğlu Ramazan Avcı’nın da içinde bulunduğu inisiyatifin sözcüsü avukat Ünal Zeran, “Landwehr Caddesi’nin adının Ramazan Avcı Caddesi olarak değiştirilmesi, ırkçılığa karşı bir anıt, çevre düzenlenmesi, otobüs durağının adının Avcı durağı olarak değiştirilmesi, tren istasyonunun adının da aynı şekilde değiştirilmesi yönünde taleplerimizi dile getirip, kamuoyuna ve aynı zamanda Nord İlçe belediye Meclisi’ne iletmiştik. Cadde ismi değişikliği üç ayrı belediyeyi ilgilendirdiği ve çok uzun süreceği için, Avcı ailesinin de onayıyla tren istasyonu önündeki meydana Ramazan Avcı’nın adının verilme önerisini alternatif olarak benimsedik. Tüm partilerin ortak önergesiyle asgari taleplerimizin yerine getirilmesi yönünde adımların somut kararlara dönüşmesi sevindirici” dedi.

Nord İlçe Belediye Meclisi Yeşiller Grup Başkanı Michael Werner-Boelz, yayınladığı basın bildirisinde Ramazan-Avcı İnisiyatifi’nin ısrarlı girişimiyle gündeme gelen taleplerle Hamburg’da ilk kez bir ırkçılık kurbanını anısına bir meydana isim verileceğini belirterek, “Diğer partilerle aldığımız karar doğrultusunda Ramazan Avcı’nın katledilişinin 27’nci yıldönümünde, 21 Aralık 2012’de meydana törenle Ramazan-Avcı Platz adı verilecektir. Neonazi çetesi NSU’nun işlediği cinayetler dizisi halen insanların ırkçı motiflerle öldürüldüğünü gösterdi. Irkçı şiddet kurbanlarının anısını yaşatmak, ırkçılığa karşı cephe almak, hoşgörüye ve demokrasiye sahip çıkmaktır” dedi.

Irkçılığa karşı simge

Ramazan Avcı’nın eşi Gülistan Avcı da kararı buruk bir heyecanla karşıladığını belirterek, “Gönül isterdi ki dünyada ırkçılık hiç olmasın. Caddeler, meydanlar insanlıktan nasibini almamış ırkçıların öldürdüğü kişilerin değil, insanlığa hizmet edenlerin adını taşısın. Ateş düştüğü yeri yakar. 26 yıl boyunca sürekli eşimin sadece yabancı olduğu için öldürüldüğü yere geldim, onu andım, ağladım. Şimdi onun adının ırkçılığa karşı bir sembol olarak yaşatılacak olması, benim ve oğlum için küçük de olsa bir teselli. En azından onun anısına bir çiçek bırakabileceğim bir yer olacak. Bunu yıllarca istemiştim. Başta inisiyatif olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!