Rakiplerimiz Manchester Uni., Braga ve Cluj

Güncelleme Tarihi:

Rakiplerimiz Manchester Uni., Braga ve Cluj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 07:25

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek Galatasaray'ın rakiplerinin belli olduğu kura çekimi Fransa'nın Monaco kentinde yapıldı. Sarı-kırmızılı takım H Grubu'nda İngiltere'den Manchester United, Portekiz'den Braga ve Romanya'dan Cluj 1907 takımları ile eşleşti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin play-off turunda elenmesiyle Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Galatasaray'ın, Devler Ligi'ndeki rakipleri belli oldu.

Sarı-kırmızılı takım Manchester United (İNGİLTERE), Braga (PORTEKİZ) ve Cluj (ROMANYA) takımları ile H Grubu'nda eşleşti.

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 18-19 Eylül tarihlerinde başlayacak ve 4-5 Aralık'ta oynanacak son maçlarla tamamlanacak. Final karşılaşması 25 Mayıs'ta Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

İŞTE GRUPLAR

A GRUBU:
Porto (PORTEKİZ), Dinamo Kiev (UKRAYNA), PSG (FRANSA), Dinamo Zagreb (HIRVATİSTAN)

B GRUBU: Arsenal (İNGİLTERE), Schalke 04 (ALMANYA), Olympiakos (YUNANİSTAN), Montpellier (FRANSA)

C GRUBU: Milan (İTALYA), Zenit St. Petersburg (RUSYA), Anderlecht (BELÇİKA), Malaga (İSPANYA)

D GRUBU: Real Madrid (İSPANYA), Manchester City (İNGİLTERE), Ajax (HOLLANDA), B. Dortmund (ALMANYA)

E GRUBU: Chelsea (İNGİLTERE), Shakhtar Donetsk (UKRAYNA), Juventus (İTALYA), Nordsjælland (DANİMARKA)

F GRUBU: Bayern Münih (ALMANYA), Valencia (İSPANYA), Lille (FRANSA), BATE Borisov(BEYAZ RUSYA)

G GRUBU: Barcelona (İSPANYA), Benfica (PORTEKİZ), Spartak Moskova (RUSYA), Celtic(İSKOÇYA)

H GRUBU: Manchester United (İNGİLTERE), Braga (PORTEKİZ), GALATASARAY (TÜRKİYE), Cluj (ROMANYA)

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 18-19 Eylül tarihlerinde başlayacak ve 4-5 Aralık'ta oynanacak son maçlarla tamamlanacak. Final karşılaşması 25 Mayıs'ta Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

GALATASARAY'IN MAÇ PROGRAMI
1. HAFTA: Manchester United - Galatasaray / 19 Eylül Çarşamba
2. HAFTA: Galatasaray - Braga / 2 Ekim Salı
3. HAFTA: Galatasaray - Cluj / 23 Ekim Salı
4. HAFTA: Cluj - Galatasaray / 7 Kasım Çarşamba
5. HAFTA: Galatasaray- Manchester United / 20 Kasım Salı
6. HAFTA: Braga - Galatasaray / 5 Aralık Çarşamba

Haberin Devamı

RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM / MANCHESTER UNITED

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda yer alan temsilcimiz Galatasaray'ın en zorlu rakibi İngiliz devi Manchester United oldu. Kuraya 1. torbadan katılan 'Kırmızı Şeytanlar' lakaplı Manchester United, geçen sezon Premier Lig'de şampiyonluk yarışını Manchester City'e kaptırdı. Şampiyonlar Ligi'nin en tecrübeli takımı olan Manchester United, Devler Ligi'nde şimdiye kadar 3 kez şampiyonluk yaşamayı başardı. Yeni sezon öncesi birbirinden yıldız isimleri kadrosuna katan Manchester United'ın en flaş transferi ise Arsenal'in Hollandalı yıldızı van Persie oldu. Ayrıca Borussia Dortmun'un başarılı futbolcusu Shinji Kagawa'yı da transfer eden MANU, Alexander Buttner ve Nick Powell'ı takıma kazandırdı.

Haberin Devamı


RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM / SPORTING BRAGA

Galatasaray ile H Grubu'nda yer alan Portekiz temsilcisi Braga, kura çekimine 2. torbadan katılmıştı. 1921 yılında kurulan Sporting Braga, maçlarını 30 bin 154 kişilik Municipal Stadyumu'nda oynuyor. Braga, geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi'ni 3. sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamaya hak kazandı. Portekiz temsilcisi, Şampiyonlar Ligi Playoff turunda Udinese'yi penaltılarla eleyerek tarihinde 2. kez gruplara katılmayı başardı. Son yıllarda büyük bir çıkış gösteren Braga geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Beşiktaş'a elenerek kupaya veda etmişti. Kadrosunda Hugo Viana ve kaleci Quim gibi tecrübeli isimleri bulunduran Braga, bu sezon Portekiz futbolunun yetiştirdiği en önemli forvetlerden birisi olan Nuno Gomes'i Blackburn Rovers'a sattı. Braga 2 haftası oynanan Portekiz Ligi'nde 1 galibiyet ve 1 beraberlikle 4 puanı bulunuyor.

RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM / CFR CLUJ

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi H Grubu'nun en zayıf halkası olan CFR Cluj Romanya'y temsil edecek. Play-off'ta karşılaştığı Basel'i iki maçta da eleyerek 4. torbada yer alan Cluj, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkamamıştı. Devler Ligi'ne 3. kez katılacak olan Cluj geçen sezon Romanya Ligi'ni şampiyon olarak tamamlamıştı. 1907 tarihinde kurulan CFR Cluj, maçlarını 23 bin kişilik kapasiteye sahip Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!