Psikolojik rahatsızlıklar sergisi

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik rahatsızlıklar sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 15:41

Almanya’nın Köln kentindeki Media Park’ta Eckhard Busch İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘GRENZen erLEBEN-Sınırları yaşamak’ adlı sergide psikolojik hastalıklar tanıtıldı.

Haberin Devamı

Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antwerpes, Köln Üniversite Hastanesi Psikoloji ve Psikiyatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Joachim Klosterkötter ve Eckhard Busch İnisiyatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bettina Busch’un açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, psikolojik hastaların gözünden dünyayı görebilmeleri için özel hazırlanan standları gezdi.

Kapalı kapıları açmalıyız

Psikolojik rahatsızlıkları olan insanları daha iyi anlayabilmek için onların bakış açılarını tanımamız gerektiğini belirten Bettina Busch, “Bugün burada topluma kapalı olan kapıları açmak için bir araya geldik. Zihinsel hasta insanların psikoz ve şizofreni gibi durumlarını yansıtmaya çalışacağız” dedi.

Köln Belediye Başkanı Elfi Scho- Antwerpes ise bu denli önemli bir etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Psikolojik hastalıkların hayatımızın içindeki bir sorun olduğunu hatırlatmak isterim. Psikolojik hastalıklar ile karşı karşıya gelmiş olan herkes, bunun ne kadar zor bir durum olduğunu da biliyordur” dedi.

Depresyon liste başı

Köln Üniversite Hastanesi Psikoloji ve Psikiyatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Joachim Klosterkötter ise, hazırladığı slaytlar ile katılımcılara ‘Zihinsel sağlık bozulmaları’ konusunda önlem ve müdahale yöntemlerini anlattı. Prof. Dr. Klosterkötter, dünya çapında insanların hayatlarını doğrudan etkileyen hastalıkların başında unipolar depresyon adı verilen hastalığın bulunduğunu belirterek, “Bu hastalık insanların ‘normal’ yaşamalarını yaklaşık 10 yıl engelleyebilir. Bunu takiben 5 yıl ile alkol bağımlılığı geliyor. Dünya çapında gelişmiş, gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerde unipolar depresyon en başta geliyor. Bu da depresyonun refah durumuyla bir ilgisi olmadığını gösteriyor” dedi. ‘GRENZen erLEBEN’ sergisi, Media Park 6, 50668 Köln adresinde, 5 Nisan 2012’ye kadar saat 10.00-19.00 arasında açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!