Güncelleme Tarihi:
Almanya genelinde eğitim gören yaklaşık 12 milyon öğrencinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Bülent Uçar, bunun bir milyonunun Müslüman olduğunu ifade ederek, buna karşılık, 800 bin öğretmenden sadece bininin Müslüman kökenli olduğuna işaret etti. Müslüman kökenli öğretmenlerin de çoğunun din dersi değil dil eğitimi verdiğini söyleyen Prof. Dr., Uçar, “Anayasal bir hak olan din hürriyeti, özellikle Müslümanlar'da kısıtlanmak isteniyor. Bu nedenle dini cemaat statüne kavuşulması şart” dedi.
DÖRT ÇATI KURULUŞU MUHATAP ALINMIYOR
Almanya İslam Konferansı'nda yer alan dört cemaatin çeşitli nedenlerle tam muhatap alınmadığına dikkat çeken Prof. Uçar sözlerine şöyle devam etti: “Cemaatlerin konuya daha profesyonelce yaklaşmaları, birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekiyor. Bu şekilde İslam'ın dini cemaat olarak tanınmasını sağlayabiliriz. Söz konusu uyum olduğunda ise, buradaki toplumun bir parçası olduğumuzu kanıtlayabilmemiz gerekiyor. Ancak bizler yarınlarımızı Türkiye'de görüyorsak, burada uyum sağlamamız mümkün değil.”
ÜNAL: DİN DERSİ ALMANCA OLARAK VERİLMELİ
Yeşiller NRW Eyalet Milletvekili Arif Ünal yer aldığı Sosyal Demokratlar ve Yeşiller'den oluşan azınlık hükümetinin uyum konusunda birçok girişimde bulunduğunu açıkladı. Son okul yasası ile göçmenlerin durumunun iyileştirilmesini amaçladıklarını belirten Ünal, hükümetin iki dilli ve ana dil eğitimine önem verdiğini vurguladı. Ünal, “Almanya'da Müslüman olan tek Türkler değil. Araplar, Boşnaklar hatta Müslümanlığa geçmiş olan Almanlar bulunuyor. Eğer din dersi herkesin kendi dilinde verilecek olursa, bu daha fazla ayrışım getirecektir. Bunun için ne yeterli eğitmen var, ne de Müslümanlar'a topluluk olarak bir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle din dersi Almanca olarak verilmeli” diye konuştu.