Prof. Güntürkün'e ödül

Güncelleme Tarihi:

Prof. Güntürküne ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 20:53

Almanya'nın Bochum Ruhr Üniversitesi Biyopsikoloji Bölümü Başkanı Prof. Onur Güntürkün (49), 2007 yılı Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) özel ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Prof. Güntürkün, 25 bin YTL (13 bin Euro) tutarındaki ödüle, beyinde nörofizyolojik mekanizmalar ile bellek ve öğrenme gibi bilişim fonksiyonları arasındaki nedensel ilişki konularında yaptığı uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları dolayısıyla layık görüldü. TÜBİTAK'ın özel ödülü, Türkiye'de çalışan bir yabancı bilim adamına veya Türkiye dışında çalışan Türk kökenli bir bilim adamına veriliyor.

Prof. Güntürkün’e ödülü gelecek aralık ayında verilecek. 1958 yılında İzmir’de doğan ve lise öğrenimini burada yapan Prof. Güntürkün, 1993’den beri Bochum Ruhr Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor. Doktorasını da bu üniversitede yapan ve 170’in üzerinde bilimsel çalışmaya imza atan Prof. Güntürkün, bugüne kadar birçok ödül kazandı. Bunların arasında Krupp Vakfı, Ruhr Üniversitesi Genç Akademisyenler ile 2006’da kazandığı Almanya’da Psikoloji alanında en büyük ödül olan Wilhelm-Wundt ödülleri, ilk sıralarda geliyor.

Prof. Güntürkün, İstanbul Üniversitesi onur doktoru ödülünü de sahip bulunuyor. Bilimsel çalışmaları Almanca ve İngilizce olarak dünyanın önde gelen dergilerinde yayımlanan Prof. Güntürkün, Paris’te Universite Pierre et Marie Curie, Amerika’da University of Californie at San Diego ile Ege Üniversitesinde konuk öğretim üyeliği yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!