Güncelleme Tarihi:
BURADA yaptığı konuşmada başarılı bir uyumun sağlanması için gerekli koşullar arasında aşırı sağla mücadeleyi de sayan Bakan Widmann-Mauz, Almanya’nın uzman iş gücünün yurtdışından karşılamasına izin veren yasanın çıkmasının önemine de değindi. ‘Potansiyeli destekle, uyumu talep et, birlikteliği güçlendir’ başlığı altında hazırlanan raporda, Almanya’nın göç ülkesi olduğu da vurgulandı. Almanya’da ‘Uzman İş Gücü Yasası’yla bir paradikmanın değiştiğini belirten Bakan Widmann-Mauz, şunları söyledi:
ETKİLİ MÜCADELE EDİLMELİ
“Artık çok açkı ki, Almanya bir göç ülkesi. Bunu benim hazırladığım rapor da destekliyor. Rapor, Almanya’nın çok farklılıklardan oluşan bir toplum olduğunu ortaya koyuyor. Almanya’da 20 milyon 800 bin göçmen kökenli yaşıyor. Bu, toplam nüfusun yüzde 25’inden fazla. 2018 yılında Almanya bir milyon 600 bin göç aldı. Bu rakam, 2016 yılına göre 300 bin daha düşük kaldı. Almanya’ya göç edenlerin yarısından fazlasını Avrupa Birliği üye ülkelerinden gelenler oluşturuyor. Sığınma talebinde bulananların sayısı da geçen yıl düştü. Almanya’da yılda 100 aşırı sağ saldırı gerçekleşiyor. Hukuk devleti, özgür bir ülkede herkesin güvenli ve korkusuz bir şekilde yaşaması için her türlü aşırılarla mücadele etmeli. Aşırı sağ, İslam düşmanlığı ve Yahudi düşmanlığı gerçek tehditler arasında. Bunlarla etikili mücadele yapılmalı.”
KADINLAR DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
2016 yılından 2019 yılının nisan ayına kadar Almanya’da göç ve uyum alanını etkilemesi beklenen değişiklikleri de kapsayan raporda, uyumun sağlanması için önemli noktalar arasında çocuklara yuva olanaklarının sunulması, iyi bir eğitim ile meslek eğitiminin sonucunda elde edilecek iyi bir işin önemi, kadınların daha fazla desteklenmesi ve her türlü aşırı uçlar ve nefretle mücadele de bulunuyor.
Basın toplantısından sonra göçmen kökenli gençlerle öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Widmann-Mauz, gençlerin Almanya ile ilgili görüşlerini ve uyum için önerilerini dinledi.