Polis tarafından vurulan Türk'ün ailesi: Şok olduk

Güncelleme Tarihi:

Polis tarafından vurulan Türkün ailesi: Şok olduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 17:33

Polisle girdiği çatışmada ağır yaralanan Cengiz Altun'un anne ve babası "Psikolojik sorunları olan oğlumuz hastaneye gitmek istemeyince polisten yardım istedik. Ancak olay büyüyüp oğlumuz vurulunca şok olduk" dediler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Giessen kenti yakınlarındaki Hungen'de polisle girdiği silahlı çatışmada bacaklarından yaralanan Cengiz Altun'un hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Altun, önceki gün polise gelen "Ailesini tehdit ediyor" ihbarı sonucu bir Türk kahvesine kaçtı. Etrafı çeviren polise ateş açan Türk daha sonra kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından bacağına sıkılan kurşunlarla etkisiz hale getirildi.
SİLAH NEREDEN?

34 yaşındaki Cengiz'in polise ateş ettiği silahı nereden aldığı yönünde soruşturmanın sürdüğü açıklandı. Lich Hastanesi'inde tedavisi devam eden Malatyalı Cengiz Altun'un anne ve babası ise "Psikolojik sorunları olan oğlumuz hastaneye gitmek istemedi. Biz de polisten yardım istedik. Bir yakınımız polisi telefonla aradı. Ancak Cengiz kaçtı. Gelen güvenlik güçleri ise bize çok sert davrandı" dediler. Anne Zöhre Altun, "Kapıyı açınca, beni kolumdan çekip dışarı çıkardılar. Evin etrafı 20-25 kişilik polis timi tarafından çevrildi. Oturma odasında televizyon seyreden eşimi de polisler iki saat boyunca elleri masanın üzerinde yerinden kıpardatmamışlar. Evin içine tekrar girdiğimde bütün odalar darmadağındı" diye konuştu.
RESMİNİ GÖTÜRDÜLER

Bir şey bulamayınca polislerin Cengiz'in duvarda asılı olan resmini beraberinde götürdüklerini belirten annesi oğlunun vurulmasını ise kabullenemediğini vurguladı. Yıllardan beri psikolojik sorunları olduğu belirtilen Cengiz'in son günlerde hastalığının arttığnı vurgulayan Baba Ali Altun "Biz Cengiz'in daha önce uzun bir süre yattığı hastaneye götürülmesini istemişdik. Ona uzman psikologlar tarafından başka türlü yaklaşılamazmıydı. Ancak polisin sert müdahalesi karşısında şok olduk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!