Polis ile diyalog toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Polis ile diyalog toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 15:42

Aşağı Saksonya Eyalet Asayiş Dairesi'nin (LKA), İslami kuruluşlar ile emniyet güçleri arasındaki karşılıklı güvenin oluşması için düzenlediği diyalog toplantısı büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Hannover Spor Akademisi'nde düzenlenen etkinliğe eyaletteki Müslüman dernek ve kuruluşları ile üst düzey polis yetkilileri katıldı. Toplantıya katılan 200'e yakın davetliyi selamlayan LKA Başkanı Uwe Kolmey, "Birbirimizi iyi tanırsak, ön yargı ve korkuların ortadan kalmasını sağlarız. Bu yüzden birbirimize yardımcı olup destek vermemiz gerekir" dedi.

Winsen-Luhe'deki Müslüman kadınlar için bisiklet kursları gibi örnek projelerden de bahsedilen etkinlikte Braunschweig'dan bir polis memuru da, şiddete karşı önleyici projeleri konusunda dinleyicilere bilgi verdi. Goslar-Oker'deki DİTİB Derneği'nden 12 yaşındaki Cihan Karaca da, söylediği şarkıyla büyük ilgi gördü.

Programın sunuculuğunu yapan Başkomiser Rita Salgmann, Goslar Diyalog Sorumlusu Başkomiser Günter Koschig, Goslar-Oker DİTİB Camisi Başkan Yardımcısı Tuncay Girgin ve cami imamı Vahit Erker, kültür, müzik ve spor aktivitelerinin yer aldığı bu tür etkinliklerin iki kültür arasında iyi bir köprü kurduğunu söylediler. Toplantıda DİTİB Genel Sekreteri Dr. Ali Ünlü, Aşağı Saksonya Eyalet Müslüman Birliği'nden (SCHURA) Abdul Jalil Zeitun ile eyalet uyum sorumlusu Honey Deihimi de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!