Poelenburg’u evlatlık aldı

Güncelleme Tarihi:

Poelenburg’u evlatlık aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 15:59

HOLLANDA’da azınlık sağ hükümeti ortaklarından Hıristiyan Parti’nin (CDA) tek Türk kökenli milletvekili olan Coşkun Çörüz, ülke genelinde sorunlu 40 semtten biri olarak gösterilen Kuzey Hollanda’nın Zaandam kentindeki Polenburg’u ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘Küçük İstanbul’ olarak adlandıran semtte vatandaşlarla bir araya gelen Çörüz, sorunları meclise taşıyacağının sözünü verdi. Gün boyu süren görüşme ve incelemelerden sonra bir değerlendirme yapan Çörüz, “Ben Türklerin yoğun olarak yaşadığı Poelenburg semtini evlatlık aldım. Onun için buradayım. Burada ki sorunların neler olduğunu yaptığım görüşmelerle öğrenmeye çalıştım. Türkler arasındaki en büyük sorun eğitim ve işsizlik. Türk öğrencilerin yüzde 40’ı diplomalarını almadan okulu terk ediyorlar. İşsizlerin bir çoğu ise geçimlerini sosyal ödeneklerle sağlıyor. Türklere yönelik eğitim ve işsizlik konusunda özel teşvik programları var. Bu tür programlara katılmamız gerekir.
Her şeyi karşı taraftan bekleyemeyiz. Türkler eğitim ve iş konusunda ki teşvik programlarına daha duyarlı olmalı. Bu tür konulara yapılan yatırımlar, geleceğe yapılmış yatırımlardır” diyerek vatandaşları uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!