Podolski'den sonra en tecrübelisi Mesut

Güncelleme Tarihi:

Podolskiden sonra en tecrübelisi Mesut
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 11:54

Alman milli takımın Polonya ve İrlan'da Cumhuriyeti ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçlarının aday kadrosundaki futbolcular arasında Podolski'den sonra en çok milli olan futbolcu Mesut Özil. Mesut, şimdiye kadar 62 kez Alman milli olurken, 18 de gol attı.

Haberin Devamı

ALMAN Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ün vazgeçmediği isimlerin başında Mesut Özil geliyor. Löw, Polonya ve İrlanda Cumhuriyeti ile oynanacak milli maçlar için 20 futbolcuyu aday kadroya çağırdı. Milli davet alan futbolcular arasında Türk kökenli olarak bir tek Mesut Özil bulunuyor. Mesut Özil 20 kişilik aday karoda en çok milli formayı giyen ikinci futbolcu.

62 KEZ MİLLİ 18 GOL

Mesut Özil tamamı Löw dönemi olmak üzere tam 62 kez milli oldu. Oynadığı maçlarda Almanya Mili takımına 18 gol kazandıran Mesut Özil'den daha fazla milli olan aday kadrodaki tek futbolcu Lukas Podolski. Arsenal'dan da Mesut'un takım arkadaşı olan Podolski ise şimdiye kadar 118 kez milli oldu. Löw, 2014 Dünya Kupası da dahil son maçlarda Podolski'yi aday kadroya alıyor ancak fazla forma şansı vermiyor. 11 Ekim'de Polonya ile deplasmanda ve 14 Ekim'de de kendi evinde İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacak olan Alman milli takımında Mesut'un ilk 11'de oynaması bekleniyor.

İLK KEZ AZERBAYCAN

Almanya doğumlu 25 yaşındaki Mesut Özil ilk kez Alman A milli takım formasını 12 Ağustos 2009'da Bakü'de Azerbaycan'a karşı giydi. İlk golünü ise 5 Eylül 2009'da Güney Afrika Cumhuriyeti ile oynanan bir özel maçta attı. Mesut Özil, 2010 Dünya Kupası'nda oynadığı futbolla ününü tüm dünyaya yaydı. 2010 Dünya Şampiyonası'nda Gana'ya karşı çok iyi bir performans sergileyen Mesut, bu maçta harika bir de gol attı. Mesut'un golüyle Almanya maçı 1-0 kazanırken genç futbolcu bu karşılaşmada maçın en iyi futbolcusu seçildi. Dünya şampiyonasından sonra da Mesut Real Madrid'e transfer olmuştu. Real Madrid'den geçtiğimiz yıl Arsenal'a geçen Mesut, Alman futbol tarihinin en pahalı futbolcusu unvanını elinde tutuyor. İngiliz ekibi Arselan, Mesut için İspanyol devi Real Madrid'e 50 Milyon Euro bonservis ücreti ödedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!