Plettenberg'te otomobil camı üretilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Plettenbergte otomobil camı üretilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 13:45

Plettenberg kentindeki dünyaca ünlü otomobil yan sanayi firması DURA Automotive'de artık otomobil camı üretilmeyecek. 20 yıldır devam eden cam üretimi işverenin İngiltere ve Çek Cumhuriyetindeki işletmelerinde yapılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Plettenberg kentindeki dünyaca ünlü otomobil yan sanayi firması DURA Automotive Plettenberg Glasmodule GmbH'da artık otomobil camı üretilmeyecek. Cam üretimi firmanın İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'ndeki işletmelerinde devam edecek.

DURA Automotive Plettenberg Glasmodule GmbH'da 20 yıldan beri devam eden cam üretiminin durdurulmasından sonra çalışanlar veda yemeğinde son kez buluştular.

İşyeri ve işçi temsilciliği başkanı Tevfik Kara veda yemeğinde yaptkığı konuşmada gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"DURA Automotive Plettenberg bir Amerikan işletmesi. Firma 1996 yılında DURA Automotive Holding'in bünyesinde 8 ayrı şirkete bölündü. Bunlardan biri de Glasmodule GmbH idi. Bir ara Glasmodule GmbH bünyesindeki çalışan sayısı 300'ü aşmıştı. Daha sonra işveren Plettenberg'teki işletmeye zarar ediyoruz gerekçesiyle yeni işçi almamaya başladı ve çalışan sayısı hızla düşmeye başladı. İşveren'in cam üretiminde tercih ettiği ülkeler Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Portekiz, İspanya ve Güney Amerika işletmeleri oldu. Bundan birkaç yıl önce Plettenberg'te üretime son verileceği açıklandı. Ve işte o gün bugün oldu. Arkadaşlarla uzun yıllar birlikte çalıştık. Kimse işsiz kalmayacak. İşveren bize Holding bünyesindeki Leisten-Blenden GmbH'da başka iş gösterdi. Çalışmak isteyen devam edecek. İstemeyen sosyal plan çerçevesinde ayrılabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!