Peşmerge karakolumuzu kuşattı

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge karakolumuzu kuşattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 06:20

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik kara operasyonu ?er?evesinde ilk karşılaşma Dohuk'ta oldu.

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYORKUŞATILAN KARAKOLDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İŞTE KARA HAREKATININ HEDEFLERİ...

HAREKATTAN SON FOTOĞRAFLAR..

Ankara'daki Iraklı Kürt kaynaklara göre, Peşmergeler 1997'den bu yana Dohuk'ta bulunan Türk askeri karargahı etrafında mevzilendiler.

Türkiye'nin kara harekatının dün akşam saatlerinde başlamasıyla birlikte, Dohuk'taki Türk askerleri ve zırhlı ara?ları da karargahtan ?ıktı. Ancak Türk askerlerinin önüne bölgedeki Peşmergeler ?ıktı.

KDP kaynakları, Türk askerleri ile Peşmergeler arasında ?atışma olmadığını kaydettiler. Aynı kaynaklara göre, karşılarına Peşmergelerin ?ıktı Türk askerleri, Ankara'dan gelen talimat uyarınca, mevzilerin koruyorlar. Kürtler de, Türklerin Dohuk'ta hareket etmemeleri halinde, Peşmergelere silah kullanmama talimatı verildiğini kaydettiler.

Haberin Devamı

İRAN DA DEVREDE: OPERASYONDAN ENDİŞELİYİZ..

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'a 10 bin Mehmet?ikle kara operasyonunu, İran da ?ok yakından izliyor.

Ankara'daki İranlı kaynaklar, operasyonu endişe ile izlediklerini, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyacağına inandıklarını söylediler.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a kara operasyonuna başladığı gün, Irak ile İran da sınırda karşılıklı olarak yeni karakolar kurmak üzere anlaştı. İran kaynaklarına göre, Irak'tan bir Dışişleri heyeti, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedijad da, önümüzdeki hafta Bağdat'a yapacağı tarihi ziyaret öncesinde Tahran'a giderek, sınır güvenliği konusunda anlaşma imzaladı. Yeni anlaşma, İran'ın Irak'la olan sınırında her iki tarafın da yeni karakollar kurulmasını öngörüyor.İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Bağdat'a 2 Mart'ta gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!