Pembe kartları Türkiye'de tanınmadı

Güncelleme Tarihi:

Pembe kartları Türkiyede tanınmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 14:30

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Şermin-Fuat Balcı Çifti, sahip oldukları Pembe kartın, Türkiye'de bazı kurumlarda tanınmaması nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

Haberin Devamı

Edirne’nin Keşan Enez İlçesi, Karaincir Köyü'nde Sümer Tatil Sitesi’nde yazlıkları olduğunu, yazlıklarının hemen yanına kanunsuz olarak yapılan arıtma tesisinin iptali için avukat tuttuklarını ancak pembe kartın tanınmaması nedeniyle vekalet veremediklerini anlatan Balcı çifti, 'Siteye bu sene yeni bir başkan seçildi. Yeni başkan, yönetim kurulu ve üyelerin haberi olmadan daha önceden yapılması planlanan arıtma tesisinin yerini değiştirip bizim yazlığın yanı başına getirmiş. Alınan karara göre arıtma tesisinin sitesin en aşağı kısmına ve meyilli yerine inşaa edilmesi gerekiyordu. Ancak, biz Almanya’da olduğumuz için yeni başkan kendi yazlığı yanına yapılması planlanan inşaatı bizim evin yanına almış. Bizde dava açmak için harekete geçtik. Alman vatandaşı olduğumuz için bir avukata vekalet vermemiz gerekiyordu. Bir avukatla Keşan İlçesi’nin 2. Noteri'ne gittik. Pembe kartımızı çıkardık. Ancak oradaki bayan pembe kartı tanımadığını, kendilerine gelen yeni genelge gereği pembe kart sahibine hiçbir işlem yapmadıklarını söyledi' diye konuştular.

Avukata vekalet veremediklerini, bu nedenle mağdur olduklarını söyleyen Şermin Balcı, 'Biz bu kartı devletin yetkili birimlerinden aldık. Eğer bu kartlar Türkiye’de geçersizse bize neden verildi. Biz bu kart nedeniyle mağdur olduk. Bir avukata dahi vekalet veremedik' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!