Pegida’ya destek veren imza kampanyası üç gün sonra durdu

Güncelleme Tarihi:

Pegida’ya destek veren imza kampanyası üç gün sonra durdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 10:26

İnternetteki bir platformda ‘Pegida’ya hayır’ sloganıyla başlatılan imza kampanyasına karşı Pegida yanlısı bir Alman da aynı platformda ‘Pegida’ya evet’ sloganıyla imza kampanyası başlattı. Ancak bu kampanya üç gün sürebildi. Sebebi ise kampanyayı başlatan kişinin aldığı çok sayıda aşırı derecede ırkçılık içeren yorumlar.

Haberin Devamı

Her hafta Pazartesi günleri Dresden’de gerçekleştirilen Avrupalı Yurtseverler İslamlaşmaya Karşı (Pegida) protestolarına Noel ve yılbaşı sebebiyle bir hafta ara verilse de tartışmalar devam ediyor.

Karl Lempert adlı vatandaşın change.org internet sitesinde “Renkli bir Almanya için Pegida’ya Hayır” sloganıyla başlattığı ve bir milyon imza hedefleyen kampanyasın karşı aynı internet sitesinde "Pegida’ya evet" kampanyası başladı. “Pegida, toplumun büyük kısmına ulaşabilir mi?” sorusunu soran ve ismini açıklamayan imza kampanyasının sahibi, üç gün sonra ani bir kararla kampanyayı sonlandırdı.

Sonlandırma sebebini ise “Kuralları ihlal eden o kadar çok yorum yapıldı ki ben kampanyamda bunları istemiyorum. Yorumları kontrol edecek yeterli vaktim yok.” ifadelerini kullandı. Pegida yanlısı aktivistin kampanyayı sonlandırmasında imza atanların aşırı ırkçılık içeren yorumları rol oynadı. Change.org internet sitesinin Almanya Sorumlusu Gregor Hacmack konuyla ilgili açıklamasında, ismi açıklanmayan şahsın kendi inisiyatifiyle kampanyayı sonlandırdığını ve online imza kampanyası platformu olarak yapılan yorumların birkaç yüzünü okuduklarını ve çok kötü olanları sildiklerini kaydetti.

1 milyon destek hedefleyen Pegida yanlısı şahıs üç günde 36 bin 699 kişiye ulaştı. Lempert’in başlattığı “Daha Renkli Bir Almanya İçin Pegida’ya Hayır” imza kampanyası ise 238 bin 729 kişiye ulaştı. Birçok siyasetçinin de destek verdiği imza kampanyasında bir milyon imza hedefleniyor.

SPD, CDU’DAN KESİN TAVIR BEKLİYOR

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Birlik Partileri’nden,(CDU/CSU) İslam karşıtı Pegida’ya karşı kesin bir tavır beklediğini açıkladı. Birlik Partileri Grup Başkanvekili Hans-Peter Friedrich, Almanya İçin Alternatif (AfD) ve Pegida’nın ortaya çıkmasından Başbakan Angela Merkel’i sorumlu tutmuştu. Friedrich, Merkel’in izlediği politikalar neticesince Alman halkının ve milletinin kimliğine düşüncesizce yaklaşıldığını ileri sürmüştü. Fahimi, Friedrich’in bu çıkışını “Bu eleştiriyi, Birlik Partileri’nin eyaletlerde Yeşiller’den daha az başbakana sahip olmalarının verdiği gerginliğe bağlıyorum.” sözleriyle değerlendirdi.

Almanya’nın uzun zamandan beri göç ülkesi olduğunu ifade eden SPD Genel Sekreteri Fahimi, “Friedrich kabul etse de etmese de bu böyle. Her altı Almandan biri göçmen. Friedrich’in bunları içişleri bakanlığı döneminden bilmesi gerekiyor. Göçmenler olmadığı takdirde ülkemizin refahı tehlikede demektir. Engelleme yerine bize gelen göçmenleri hoşgörü ile karşılayıp uyumları için en iyisini yapmalıyız.” dedi.

SPD’li Federal Milletvekili Johannes Kahrs da SPD’nin Sol Parti’ye karşı yaklaşımını açıkladığı gibi CDU’nun da AfD ve Pegida’ya tavrını kesin şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Pegida’ya destek veren imza kampanyası üç gün sonra durdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!