Paperworld fuarı Frankfurt’ta açıldı

Güncelleme Tarihi:

Paperworld fuarı Frankfurt’ta açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 16:09

Almanya’nın Frankfurt kentinde her yıl düzenlenen Uluslararası Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri Fuarı Paperworld, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haberin Devamı

Paperworld fuarı çerçevesinde, Noel ve hediyelik eşya fuarları Christmasworld ve Creativeworld de düzenleniyor. 70 ülkeden 1800 firmanın yer aldığı Paperworld fuarına Türkiye’den de 23 şirket katılıyor. Tüm Kırtasiye Sanayicileri Derneği (TÜKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, geçen yıllara göre fuara katılımda düşüş yaşandığını belirterek, bu düşüşün Türkiye’de ticaret alanında belli bir oturmuşluk olmasından kaynaklandığını söyledi.

Helvacıoğlu, "Biz Frankfurt’taki Paperworld fuarına, Türk firmalarının ve Türkiye piyasasının var olduğunu göstermek ve yanı başımızdaki uzak doğulu şirketlere göre çok daha iyi hizmetler vereceğimize inandırmak için katılıyoruz. Fuara katılımdaki asıl amacımız, Türkiye’ye daha fazla ithalat yapmak isteyen, ihracatçı firmalarımızı destekleyecek insanlarla ilişkileri çoğaltıp Türk pazarını genişletmek" dedi.

Arap ülkelerindeki krizin de sektörü olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Helvacıoğlu, sektörün bu süreci, başka ülkelerle iş birliği yaparak aşacağını kaydetti. Paperworld fuarı 31 Ocak’a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!