Papa, Merkel'i kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Papa, Merkeli kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 09:21

KATOLİK aleminin dini lideri Papa Francesco, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Vatikanda bir araya geldi. İki liderin, yoksullukla mücadele ve Ukraynadaki savaş başta olmak üzere birçok konuyu ele aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kutsal Makamdan yapılan açıklamada, Apostolik Sarayın kütüphanesinde, planlananın üzerinde; 40 dakika süren liderlerin görüşmesinin, samimi bir atmosferde geçtiği kaydedildi.

Papa ile Merkelin gündemlerine ise şu konuları aldığı bildirildi: Yoksullukla ve insani sömürüyle mücadele, kadınların haklarının korunması, insan hakları ve din özgürlüğü, küresel sağlık sorunları, sosyal uyum için manevi değerlerin önemi, Avrupanın sorunları, Ukraynada barışçıl bir çözümün önemi ve Haziran ayında Almanyada yapılacak olan G-7 Zirvesinin ajandasındaki temalar.

Lutheran bir papazın kızı olarak dünyaya gelen Merkel gazetecilere yaptığı açıklamada, Papa ile görüşmekten çok mutlu oldum. O bana cesaret verdi dedi.

MERKELDEN MÜLTECİ ÇOCUKLARA PARA BAĞIŞI

2013 yılının Mart ayındaki Papalık seçimlerinden bu yana ikinci kez buluşan liderler, birbirlerine hediyeler de sundu.

Haberin Devamı

Şansölye Merkel, Irak ve Suriye gibi Ortadoğudaki savaş yaşanan ülkelerden kaçan mülteci çocuklara ulaştırılması için bir miktar para bağışını içeren bir zarfı Papaya verdi. Merkel ayrıca, Alman barok bestecisi ve orgcu Johann Sebastian Bachın eserlerinin bulunduğu bir müzik CDsi ve bir kitabı da Papa Francescoya sundu.

Papa da Alman konuğuna, fakirlerin ve çocukların dostu olarak bilinen Aziz Martin figürünün bulunduğu, Papalığa ait bir madalyayı hediye etti.

Papa bu sırada, Devlet liderlerine bu hediyeyi vermek beni çok memnun ediyor, çünkü ben onların işinin, yoksulları korumak olduğunu düşünüyorum dedi.

Merkel de buna karşılık, Biz bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

Angela Merkel, Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile de bir araya geldikten sonra, Romanın merkezinde bulunan ve mültecilere yaptıkları yardımlarla ön plana çıkan SantEgidio Katolik cemaatinin merkezine de bir ziyarette bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!