“Papa bist du es? Geht es dir gut?”*

Güncelleme Tarihi:

“Papa bist du es Geht es dir gut”*
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 10:42

22 yıldır aradığı babasını Hürriyet’in yardımıyla bulan Mahmut Suiçmez’in ağızdan dökülen ilk cümle, “Baba iyi misin?” oldu.

Haberin Devamı

HAMBURG’da yaşayan ve henüz dört yaşındayken kız kardeşiyle bakıcı Alman aileye verilen Mahmut Suiçmez 22 yıldır aradığı babasını Hürriyet’te haberi okuyan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay’ın da yardımıyla Bursa’da buldu.

TÜRKİYE’DE BULUŞACAKLAR
Büromuzda telefonla babasıyla konuşan Mahmut Suiçmez, telefonda hem ağladı hem güldü. Hiç Türkçe bilmeyen Mahmut Suiçmez babasının telefonda sesini duyunca ilk söylediği “Papa bist du es? Geht es dir gut?” (Baba sen misin? İyi misin?)” cümlesi oldu. Telefonda konuşurken zaman zaman gözleri dolan Mahmut Suiçmez, “Seni çok aradım; ama bulamadım. Bir şeye ihtiyacın var mı? Mutlaka gelirim en kısa süre içinde geleceğim. Yakında dede oluyorsun. İki hafta sonra kızım dünyaya gelecek” dedi. Babaannesinin öldüğünü öğrenen genç gözyaşlarını tutamadı. Kız kardeşi Deniz’i soran babasına kız kardeşinin iyi olduğunu söyledi ve yakında baba – oğul kucaklaşmak için Türkiye’de buluşma kararı aldılar.

Haberin Devamı

BEN DE MERAKTAYDIM
Hürriyet’te konuşan baba Hasan Suiçmez ise başından geçenleri şöyle anlattı: “Hamburg’da yaşıyorduk Cezaevine düşünce çocukları aldılar. 1995’de cezam bitince Türkiye’ye sınırdışı edildim. Çocukların annesinden de boşandım. Bursa’ya yerleştim. Elbette Hamburg’da bir kızım ve oğlum olduğunu biliyordum. Ben de kendilerine ulaşmak istedim ama bir türlü kimseden bilgi alamadım” dedi.

HÜRRİYET’TE BÖYLE HABER OLDU
22 yıldır babasını arayan Mahmut Suiçmez’in haberi Hürriyet’te önceki gün yayımlanmıştı. Çok zor bir çocukluk ve gençlik geçirdiğini belirten ve babasını merak eden Mahmut Suiçmez, her zaman bir kimlik sorunu yaşadığını söylerken “Baba olacağım ve doğacak kızıma kendimi anlatabilmek için babamı bulmam şarttı. Annemi de yıllar sonra gençlik dairesi aracılığı ile buldum. Babamın Trabzonlu olduğunu biliyordum; kendi arama girişimlerim bir şey getirmedi” demişti. Bu haberin ardından devreye giren Umut Yıldızı Derneği sayesinde baba oğul kavuşmuş oldu.

*“Baba sen misin? İyi misin?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!