Panzerler Horoz’a karşı

Güncelleme Tarihi:

Panzerler Horoz’a karşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 12:30

Günün ilk karşılaşmasında turnuvanın iki favorisi Fransa ile Almanya saat 18.00’da ardından da ev sahibi Brezilya ile kupanın en büyük sürprizi Kolombiya saat 22.00’te kozlarını paylaşacak. Almanya, kupa tarihinde 4. kez Fransa’ya rakip olacak. Son olarak Meksika 1986 yarı finalinde karşılaşan iki ekipten gülen 2-0’lık sonuçla Almanya olmuştu. İki takımın 6 Şubat 2013’te oynadığı son müsabakayı da Panzerler 2-1 kazanmıştı.

Haberin Devamı

ALMAN futbol tarihinde 4 Temmuz’un yeri çok önemli. Şimdiye kadar üç kez Dünya Şampiyonu olan Almanlar, bu kupayı ilk kez 4 Temmuz 1954’te İsviçre’nin Bern kentinde kazandı. 60 yıl önce şampiyon olan Almanya, 60 yıl sonra bugün Fransa ile Dünya Kupası’nda yarı finale yükselmek için oynayacak. 4 Temmuz’un kendilerine uğur getireceğine inanıyorlar. Almanya’nın Cezayir maçı öncesi sakatlığı bulunan Lukas Podolski iyileşti. Otel klimasının azizliğine uğrayıp grip olan Hummels’de yeniden sağlığına kavuştu. İki oyuncu da bugün görev verilmesi durumunda oynayabilecek durumda.

Löw, maçtaki ilk 11’ini açıkladı

Dünya Şampiyonası’nın finalinin de oynanacağı Maracana Stadında Fransa ile oynayacak Alman milli takımı dün antrenman yaptı. Kaleci Neuer, antrenman öncesi “13 Temmuz’da burada final oynanacak. O maç için şimdiden stada alışmak lazım” diyerek Almanya’nın final oynayacağına olan inancını dile getirdi. Antrenmana sakatlığı bulunan Mustafi dışında tüm futbolcular katıldı. Löw, maçtaki ilk 11’ini açıklamazken, kadroda değişiklik yapıp yapmayacağı da belirsiz. Ancak beklentiler Löw’ün kaptan Lahm’ı sağ beke çekmesi, orta sahada da Schweinsteiger ile Khedira’yı oynatması.

Schürrle de ilk 11’de oynamak istiyor

Eğer Löw kadroda böyle bir değişiklik yaparsa Hummels veya Boateng’den birini yedeğe çekmek durumunda kalacak. Cezayir maçında takımının ilk golünü atan Schürrle de ilk 11’de oynamak istiyor. Şimdiye kadar bekleneni veremeyen Mesut Özil veya Götze’nin yerine Löw’ün Schürrle’yi oynatması da bekleniyor. Schürrle “Ben çok formdayım. Oynamak isterim” sözleriyle Löw’e mesaj yolladı. Rio de Janeiro’da da oynanacak maçı Arjantinli Nestor Pitana yönetecek. 39 yaşındaki Pitana Brezilya’daki FİFA 2014 Dünya Kupası’nda şimdiye kadar üç karşılaşmada görev aldı. Pitana’nın düdük çaldığı üç maçın ikisi berabere bitti. Rusya ile Güney Kore 1-1 berabere kaldığı maç ile Amerika’nın Portekiz ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmalarda görev alan Arjantinli Hakem, ayrıca İsviçre’nin Honduras’ı 3-0 yendiği karşılaşmayı da yönetmişti. Hakem Pitana, yönettiği üç maçta da önemli hata yapmazken fazla eleştiri de almadı.

Favori ile sürpriz
Çeyrek final gününün ikinci maçında ise kupanın ev sahibi ve en büyük favorisi Brezilya sahne alacak. Sambacıların rakibi ise yıldız James Rodirguez’le olağan üstü bir form yakalayan ve 21014 Dünya Kupası’nın en büyük sürprizlerinden biri olarak değerlendirilen Kolombiya ile Fortaleza kentindeki Castelao Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!