Panzerler Çöl Tilkilerine karşı

Güncelleme Tarihi:

Panzerler Çöl Tilkilerine karşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 13:57

Almanya bugün Porto Alegre'de Saat 22.00'de Cezayir ile çeyrek finale yükselmek için karşılaşıyor. Löw, Çöl Tilkileri lakaplı Cezayir'den çekiniyor. Löw “Hiç bu kadar iyi defans yapıp hızlı atağa kalkan başka takım yok. Kolay maç olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası Çeyrek final için bugün sahaya çıkacak iki takımın maçı Saat 22.00'de Porto Alegre'de oynanacak. Almanya şimdiye kadar Cezayir ile iki kez karşılaşırken, ilkini 1964'te 2-0, ikincisini de 1982 yılında 2-1 kaybetti. Maçı ZDF naklen yayınlayacak. Karşılaşmayı Brezilyalı 39 yaşındaki hakem Sandro Ricci yönetecek. Ricci, Almanya'nın Gana ile 2-2 beraber kaldığı maçı ve Fransa'nın Honduras'ı 3-0 yendiği karşılaşmayı da yönetmişti.

ALMANYA 7 CEZAYİR 4
İki takımın FİFA 2014 Dünya Kupası istatisliği şu şekilde: Almanya Brezilya'daki Dünya Kupası'na G Grubunda mücadele etti. İlk maçında Portekiz'i 4-0 yendi. İkinci karşılaşmada Gana ile 2-2 berabere kaldı. Son maçında ise Amerika'yı 1-0 ile geçti. Yedi puan topladı. Attığı yedi gole karşılık kalesinde iki gol gördü. Cezayir ise H Grubu'nda ikinci olarak çıktı. Belçika'ya şansız bir şekilde 2-1 yenildi. Güney Kore karşısında 4-2 galip geldi. Son maçında Rusya ile de 1-1 berabere kaldı. Altı gol attı. Beş gol yedi. Dört puan topladı.

LÖW ÇOK TEMKİNLİ
Çöl Tilkileri lakaplı Cezayir'in zorlu bir takım olduğunu söyleyen Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, rakibiyle ilgili çok temkinli konuştu. Cezayir'in şampiyonada en iyi defansı yaptığını söyleyen Löw “Çok koşan bir takımla oynayacağız. Agresif bir ekip. Bu kadar iyi defans yapıp bu kadar hızlı atağa kalkan takım çok az gördüm. Cezayir tehlikeli bir rakip. Rövanş veya intikam için maça çıkacaklarını sanmıyorum. Futbolcular 1982 yılında daha doğmamıştı bile. Bizim takımda kimse 1982 yılındaki maçı, intikamı ve rövanşı aklına bile getirmiyor” dedi.

KOMPLE BİR TAKIM
Cezayir takımında yer alan futbolcuların Fransa'da iyi bir alt yapı eğitimi aldıklarını söyleyen Löw “Sadece iyi futbolcular bulunmuyor, Cezayir birbirini iyi tamamlayan komple bir takım. Futbolcuları İspanya ve Fransa liginde oyuyor. Takımda birlik var. Bir futbolcu diğerinin yolunu açıyor. Yardımlaşma çok yüksek” sözleriyle endişelerini dile getirdi.

SEVİYEYE ULAŞAMADIK
Alman milli takımının, grup birinciliğini elde ederek ilk hedefine ulaştığını belirten Löw “Biz Amerika karşısında iyi oynadık. Ancak daha olmamız gereken seviyeye ulaşamadık. Şampiyonanın en önemli aşamasına geldik. Şimdiye kadar ki oyun fikrimizde bir değişiklik yapmayacağız. Üzerinde çalışıp detayları geliştireceğiz. Dünya şampiyonası bir maraton. 100 metre koşusu değil. Biz geri kalan maçlarda formumuzu daha da yükseltme hesapları yapıyoruz. Futbolcularım çok istekli ve hırslı. Birbirleriyle iyi anlaşıyorlar” dedi.

TEK DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR
Löw'ün Amerika ile oynanan maçtaki ilk 11'e sadece bir değişiklik yapması bekleniyor. Son maçta ilk 11'de oynayan Podolski sakat. Bu futbolcu bugün forma giyemeyecek. Onun yerine Götze veya Klose'yi oynatmayı planlıyor. Orta sahada ilk iki maçta forma verdiği Khedira'yı Amerika maçında dinlendiren Löw, onun yerine Schweinsteiger'i oynatmıştı. Bu maçta ilk 11'de yine Schweinsteiger'e forma vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!