Öztürk kardeşler gurur kaynağı

Güncelleme Tarihi:

Öztürk kardeşler gurur kaynağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 15:44

Sanatçı Anny ve Sibel Öztürk kardeşler Darmstadt Devlet Müzesi Eserleri ile Schaeder Vakfı Sanat Galerisi'nde önceki gün düzenlenen bir törenle, "İçimizden dışarıya açılan pencere' adı altında sergi açtılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Offenbach kentinde yaşayan sanatçı Anny (Şebnem) ve Sibel Öztürk kardeşler Darmstadt Schader Vakfı Sanat Galerisi'nde, 'İçimizden dışarıya açılan pencere' adı altında sergi açtılar. Hessen Kültür Bakanlığı, Darmstadt Devlet Müzesi Müdürlüğü ve Schaeder Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Toplumsal Dönüşümün Resimleri' adı ile bu yıl 7.' si açılan sergi ile birleştirildiğini belirten Hessen Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Joachim-Felix Leonhard,, "Schaeder Vakfı üyesi olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.


Hessen Devlet Müzesi adına konuşma yapan Dr. Theo Jülich, "Hessen Devlet Müzesi'ne ait paha biçilmez tabloları Öztürk kardeşlerin sergisinde dekor olarak kullanıyoruz, onların eserleriyle son derece uyumlu bir kompozisyon sağladık" dedi. Sergi sorumlusu, Dr. Klaus-D.Pohl, iki Türk kız kardeşin ortaya koydukları bu eserlerle Türk kültürünü çok değişik bir açıdan, farklı bir yorumla tanıma fırsatı bulduklarını vurgulayarak sanatçı kardeşlere teşekkür etti. Açılışa katılan Frankfurt başkonsolosu İlhan Saygılı, Öztürk kardeşlerin yıllardır yaptıkları sergilerle dikkat çektiklerini belirterek, "Öztürk kardeşler gençlerimize örnek oluyor. Çalışmalarını ile gençlerimize örnek oluyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyıoruz" dedi.

Haberin Devamı

Işık ve gölgeli sergi
Sergi 11 Temmuz 2010 tarihine kadar gezilebilecek. Sergide ışık ve gölge oyunları ile sergilenen yaklaşık 10 eser bulunuyor. Öztürk kardeşler 2008 yılında zamanınz Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier'in desteği ile Avrupa Parlamentosu önünde bulunan kavşağın çevredeki sese göre değişik ışıklarla instalasyonu ile dikkat çekmişlerdi. Öztürk kardeşler ışıklandırmayı, Goethe'nin ölmümünden kısa bir süre önce söylediği, 'Daha fazla ışık' sözlerinden esinlenerek gerçekleştrdiler. Kardeşler bugüne kadar Kolombiya, New York, Berlin, Leipzig, Karlsruhe, Frankfurt, İstanbul ve İtalya'da sergiler açtı. Öztürk kardeşler, "Eserlerimizde Türk kültüründen esintiler sunmaya çalışıyoruz" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!