Oyuncak tabancayla rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak tabancayla rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 11:02

Almanya’nın kuzeyindeki Lehrte’de kimliği belirlenmeyen bir kişi, iş bulma merkezindeki çalışanları oyuncak tabancayla tehdit edip rehin aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannover yakınlarında bulunan Lehrte kasabasında kimliği ve uyruğu yetkililer tarafından saklı tutulan bir kişi, iş bulma kurumu Jobcenter’da oyuncak tabanca ile çalışanları tehdit edip rehin aldı. Çok sayıda güvenlik ekibi olaya müdahale etti. Polis Sözcüsü Dennis Diroll olay yerinde yaptığı açıklamada, “Şüpheli hem çalışanları tehdit etti hem de vatandaşları korkuttu” dedi. Başka bir şüphelinin ya da yaralama ve ölüm olayının olmadığı belirtildi. Lehrte şehir merkezinde Burgdorfer Strasse’de bulunan Jobcenter çevresinde geniş çaplı operasyon başlatan kalabalık polis grubu, olası istenmeyen olayların yaşanmaması için caddeleri trafiğe kapattı.

Oyuncak tabancayla rehin aldı
PSİKOLOG VE PAPAZ GÖREVLENDİRİLDİ
Bu arada Jobcenter yakınlarında bulunan vatandaşlar da geçici olarak bir alanda bir süre tutulup ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Saldırganın tutuklanmasının ardından polis memurları insanları Joncenter’den çıkardı ve bazıları yakındaki şehir kütüphanesine götürüldü. Daha sonra tanıkların sorgusuna devam edildi ve olaydan etkilenenler için psikolog ve papazlar görevlendirildi. Yerel polis tarafından, Özel Harekât Komutanlığı’nın (SEK) konuşlandırılmadığı, gizli terör tehdidi nedeniyle hafif makineli tüfekler, kasklar ve koruyucu yeleklerin memurların olağan ekipmanları arasında yer aldığı belirtildi. İş merkezi alanındaki şantiyedeki bariyerler öğle saatlerinde kaldırıldı.
Oyuncak tabancayla rehin aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!