Oynadığı mayın hayatını kararttı

Güncelleme Tarihi:

Oynadığı mayın hayatını kararttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 08:59

Gaziantep'in Karkamış il?esinde arkadaşlarıyla oynarken bulduğu mayının patlaması sonucu iki gözünü ve iki kolunu dirseğine kadar kaybeden Hasan Yıldırım, protez kol istiyor.

Haberin Devamı

Yıldırım, 12-13 yaşlarındayken Karkamış'ta arkadaşlarıyla oynarken buldukları cismin elinde patlaması sonucu gözlerini ve kollarını kaybettiğini, bu cismin daha sonra mayın olduğunu anladıklarını söyledi.

Hastanede bir süre tedavi gördüğünü, ancak kollarını ve sağ gözünü kaybettiğini, ufak bir ışık gördüğü sol gözünün de zamanla göremez hale geldiğini ifade eden Yıldırım (42), şöyle konuştu: "Bir?ok doktora gittik, ancak gözlerimin bir daha göremeyeceğini söylediler. Ben de artık doktora gitmekten vazge?tim. Senelerce tedavi gördüm. Olayın şokunu üzerimden uzun süre atamadım.
Şu anda tek başıma yemek yiyemiyorum. Giyeceklerimi ise annemin yardımı olmadan giyemiyorum. Bazen komşumuzun ?ocuklarının yardımıyla dışarı ?ıkıyorum. Çalışarak tek başıma ayakta durmak istiyorum."

Haberin Devamı

Hayatını kendi başına sürdürmesine yardımcı olacak proteze ihtiya? duyduğunu ifade eden Yıldırım, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!