Oy radevusu camilerden alınabilecek

Güncelleme Tarihi:

Oy radevusu camilerden alınabilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 16:39

SEÇMEN sayısı bakımından yurt dışındaki en büyük seçim bölgesi olan Hollanda'nın Rotterdam kentinde 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklar tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Hollanda'daki Türk sivil toplum kuruluşu temsilcilerine oy verme işlemleri konusunda bilgi veren Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda'daki oy kullanacak 240 bin Türk’ün 173 binin Rotterdam Başkonsolosluğu bölgesinde ikamet ettiğini ve sandığın Rotterdam'daki Ahoy Kongre ve Sergi Sarayı'na kurulacağını söyledi.

İNTERNET SORUNU OLANLAR
Oy verme işlemi için randevu gerektiğine dikkat çeken Oral, "Bu işlem internet üzerinden YSK sitesi aracılığıyla yapılacak. Vatandaşlarımız oy verilecek 4 gün için kendilerine uygun zaman diliminden randevu alabilir. Bu konuda STK'lardan da destek bekliyoruz. Her biri belirli bir tabana hitap ediyor. Kendi kuruluşlarına koyacakları bir bilgisayarla internet sorunu yaşayanlara yardımcı olabilirler" dedi.

Oral, Diyanet Vakfı'na bağlı camilerin lokallerine de bu iş için birer bilgisayar konulmasının planlandığını duyurdu.

Hollanda genelinde 4 gün sürecek oy verme işleminin ilk turu 31 Temmuz-3 Ağustos, gerek kalması halinde ikinci tur oy verme işlemi ise 17 Ağustos-20 Ağustos'ta yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!