Oy pusulasında oğlumun adını görünce duygulandım

Güncelleme Tarihi:

Oy pusulasında oğlumun adını görünce duygulandım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 10:40

En genç milletvekili olarak seçilen Mahmut Özdemir’in babası Zeki Özdemir, oğlu hakkında konuşurken; “Kabinde oy pusulası üzerinde oğlumun adını görünce duygulandım” diyerek sevincini dile getirdi

Haberin Devamı

.DUİSBURG’UN ikinci seçim bölgesinde yüzde 43,2 oy aldı. SPD ortalamasının çok üstüne çıktı. Aynı zamanda 26 yaşı sayesinde nedeniyle Federal Meclis’in en genç milletvekili oldu. Mahmut Özdemir, genç yaşında bu başarısının ardında gizli kahramanlar vardı. Bu gizli kahramanlar Özdemir’in annesi, babası ve kız kardeyişdi. Özdemir’in, “en önemli desteği ailemden gördüm” açıklamasının ardından Baba Zeki, anne Aynur ve kardeşi Merve Deniz Özdemir, Hürriyet’e konuştu.

BABA HEP DESTEKLEDİ
Denizlili bir işçi ailesinin iki çocuğundan biri olan Mahmut Özdemir’in 14 yaşında SPD’nin gençlik kolları Jusos’a üye olması ile başlayan siyasi mücadelesine başından beri destek veren baba Zeki Özdemir duygularını “Yıllardır oy kullanırım, bu seçimde karmaşık duygular yaşadım. Kabinde oy pusulası üzerinde oğlumun adını görünce duygulandım. Seçildiği açıklandığında sadece gözlerinin içine baktım. Her zamanki gibi ışık saçıyordu. Kendisi ile gurur duydum. Hayırlı olur inşallah” şeklinde dile getirdi.

Haberin Devamı

MÜCADELEYİ SEVİYOR
Sonuçların açıklandığı günün akşamı Mahmut Özdemir’i ilk kutlayan annesi Aynur Özdemir oldu. 1978 yılından beri Almanya’da yaşayan ev kadını Aynur Özdemir “Mahmut, küçüklüğünden beri farklıydı. Mücadeleyi seven bir yapıya sahipti. Bir şey olacağını biliyordum. Aldığı sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyorum. Çok mutluyum” dedi.

KARDEŞ DE ÇOK ÇALIŞTI
Ağabeyinin kampanyasında adeta siyasi danışman gibi çalışan ve kendisi de Duisburg JUSOS yöneticilerinden kardeş Merve Deniz Özdemir, “İnanarak çalıştık ve başardık. Çok sevinçliyim” şeklinde açıklamada bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!