Otopsi skandalı

Güncelleme Tarihi:

Otopsi skandalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 09:27

Avusturya’nın Bregenz kentinde Tokatlı Polat Ailesi, doğumdan sonra ölen bebeklerine izinsiz otopsi yapılması nedeniyle büyük üzüntü yaşıyor.

Haberin Devamı

Otopside sadece 48 saat hayatta kalan bebekleri Yasin Muhammet'in organlarının alınması ile ikinci şoku yaşayan aile şimdi hukuk yoluna başvurdu. 3 Nisan 2007'de Feldkirch Hastanesi'nde gerçekleşen doğumdan sonra bebeklerinin idrar yolundaki tıkanıklıktan dolayı öldüğünü söyleyen anne Leyla Polat ve baba Adem Polat "Ölüm haberi ile yıkıldık. Cenaze bize teslim edildi. Türkiye'ye götürdük. Cenaze yıkanırken bebeğimize izinsiz otopsi yapıldığı ortaya çıktı. İncelememizde bebeğin bütün iç organlarının alındığını gördük" dediler.

İnkar ettiler

Avusturya'ya döndükten sonra hastane yetkilileri ile görüştüklerini söyleyen anne Leyla "Otopsi yaptıklarını ancak organları almadıklarını söylediler. Bu konuda ısrarlı olduğumuzu görünce geri adım atarak sadece bir kaç parça alındığını itiraf ettiler. Daha sonra bu organ parçaları bir Avusturya cenaze firması aracılığı ile Türkiye'ye götürüldü. Orada yapılan incelemede organların çoğunun eksik olduğu ortaya çıktı. Organları toprağa verip tekrar Avusturya'ya döndük. Hastaneye tepki gösterdik. Aylar sonra geriye kalan organları da verdiler. Üçüncü kez Türkiye'ye giderek diğer organları da toprağa verdik. Bütün bu yaşananlar korkunçtu" diye konuştu.

TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK

Polat Ailesi, hastane hakkında tazminat davası açmaya hazırlanırken gelişmeler hakkında bilgi veren İnnsbruck'lu avukat Hüseyin Kılıç "Bu yapılanların yasal bir dayanağı yok. Aileye otopsi yapılacağı söylenmediği gibi organların alınması için izin de istenmemiş. Hukuki işlemler başladı. Aile yaklaşık 70 bin Euro'luk tazminat davası açacak" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!