"Osmanlıyı Biriktirmek" sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlıyı Biriktirmek sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 16:22

Martigues Belediyesi’nde “Osmanlıyı Biriktirmek” sergisi açıldı.

Haberin Devamı

OSMANLILARIN 19. ve 20. Yüzyıl Avrupa’sındaki imajının anlatıldığı “Osmanlıyı Biriktirmek” sergisi, Marsilya Başkonsolosluğunun himayesinde Güney Fransa’daki işadamı vatandaşlarımızın destekleriyle Martigues Belediyesi sergi salonunda açıldı.

Serginin açılışına Türk ve Fransızları'nı yanısıra İstanbul’daki Fransız okullarının bağlı bulunduğu Şişli İlçe Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, Saint Michel Lisesi Müdürü Jacques Augereau ve Müdür Yardımcısı Yael Routeau da katıldı. Başkonsolos Deniz Erdoğan Barım yaptığı konuşmada, Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Osmanlı dönemine dayanan tarihsel bağlarını anlattı.

4 Şubat'a kadar açık
Osmanlı dönemine ait mekan ve ürün tanıtımı için kullanılan Fransızca reklam, afiş ve kartpostal örneklerinin özel bir baskı tekniği ile yer aldığı sergide, Osmanlının 1. François’dan başlayan Fransa ile ilişkilerinin dönemin Fransız kültürüne etkisi, Osmanlıda sosyal yaşamda Fransızcanın kullanımı, dönemin Fransa’sındaki “Türk” imajının reklam dünyasındaki olumlu kullanımı açısından ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Saint Michel Lisesi Müdürü Jacques Augereau, okullarında bir Fransız öğretmenin koleksiyonun parçaları olan serginin ilk kez Marsilya’da sergilenmesinin gurur ve heyecan verici olduğunu ifade etti.

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut ise Marsilya Başkonsolosluğuna ve bölgedeki vatandaşlara sergiyi sahiplendikleri için teşekkür etti.

Sergi, 04 Şubat 2013 tarihine kadar Salle d'expositions Françis Picabia (Rond-point de l'Hotel de Ville, Avenue L. Sammut 13500 Martigues) adresindeki belediye salonunda ziyaretçilere açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!