“Ortaklık Hukuku dikkate alınsın”

Güncelleme Tarihi:

“Ortaklık Hukuku dikkate alınsın”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 11:48

Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması’ndan kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak Meclis Güvenlik ve Adalet Daimi Komisyonu üyelerine bir kitap sunan İOT Başkanı Akkaya, “Biz Ortaklık Anlaşması’na uyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da Türkler için Danışma Kurulu (İOT), vatandaşların Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması’ndan kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak Meclis Güvenlik ve Adalet Daimi Komisyonu üyelerine kitap sundu. Prof. Dr. Kees Groenendijk ile hukukçu Maaike Luiten’in hazırladığı “Türklerin AB-Türkiye ortaklık hukukundan doğan hakları” başlıklı kitabı, Meclis Güvenlik ve Adalet Daimi Komisyonu Başkanı Khadija Arib ile diğer üyelere sunan İOT Başkanı Aydın Akkaya, “İOT, bu kitabı, son yıllarda yürürlüğe giren bir çok yasa ve düzenlemenin, ortaklık hukuku hükümlerine aykırı olması nedeniyle hazırlamıştır. Kitap, siyasilerin alacakları kararların, Türk vatandaşlarına uygulanabilirliği konusunda bir kaynak olma özelliği taşıyor” dedi.

Bir süre önce kurulan azınlık hükümetinin koalisyon protokolünde yer alan bazı maddelerin Türkiye-AB arasındaki Ortaklık Anlaşması’na aykırı olduğuna dikkat çeken Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu Başkanı Akkaya, “Protokolde ortaklık hukuku hükümlerine aykırı bir çok madde bulunuyor. Uyum sınavında başarılı olamayanların oturum müsaadesinin iptal edilmesi, aile birleşimini sınırlamak amacıyla öngörülen önlemler ve AB dışındaki ülkelerde yaşayan çocuklar için ödenen çocuk paralarının durdurulması gibi sosyal güvenlik konularındaki değişiklikleri, ortaklık hukukuna aykırı uygulamalara örnek gösterebiliriz. Halen yürürlükte olan bazı uygulamalar da ortaklık hukuku hükümlerine aykırıdır. Biz Ortaklık Anlaşması’na uyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!