Ortakların bütçe tartışması

Güncelleme Tarihi:

Ortakların bütçe tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2024 10:09

SPD EŞ Başkanı Saskia Esken, Maliye Bakanı Christian Lindner’i (FDP) borç frenine bağlı kalması nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

SÜDDEUTSCHE Zeitung gazetesine konuşan Esken, “FDP lideri ülkemizi felç eden katı kemer sıkma politikasına bağlı kalmaya devam ederek tarihi bir hata yapıyor” dedi. Esken, ‘altyapı, eğitim, konut ve iklimin korunması’ gibi alanlarda büyük yatırım çağrısında bulundu. Kısa süre önce Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Siegfried Russwurm da tam olarak bu alanlara milyarlarca Euro yatırım yapılması çağrısında bulunmuştu. 3 Temmuz’a kadar yeni yılın bütçe taslağını oluşturmak zorunda olan koalisyon ortakları, FDP’nin özellikle tasarruf politikaları nedeniyle uzlaşamıyor.

BORÇ FRENİNİ GEVŞETMEYİ REDDEDİYOR
FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Lindner, çeşitli bakanlıkların bütçelerinde önemli kesintiler yapılmasını talep ediyor ve koalisyon ortaklarının borç frenini gevşetme taleplerini kesinlikle reddediyor. Özellikle sosyal harcamalarda tasarrufa öncelik veren Lindner, SPD Eş Başkanı Esken’in eleştirileri hakkında ‘X’ hesabından yaptığı paylaşımda ise “Bütçe tartışmasında yine refah devletini sorgulamakla suçlanıyorum. Hayır! Refah devletinin genişlemesini sorguluyorum” diye yazdı. Lindner, 2022’den bu yana kabul edilen sosyal yardımların genişletilmesinin vergi mükelleflerine yılda 13 milyar Euro’ya mal olduğunu da sözlerine ekledi ve “Büyüme olmadığı sürece bunu frenlemek zorundayız” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!