Ortak yönümüzü konuşalım

Güncelleme Tarihi:

Ortak yönümüzü konuşalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 12:24

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet Aachen, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yunus Emre Camii'nde verilen iftar yemeğine katıldı.


Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Aachen teşkilatının Yunus Emre Camii’nde verdiği iftardaki konuşmasına Türkçe ”Ramazanınız mübarek olsun” diyerek başlayan Bakan Laschet, Almanya’da yaşayan tüm Müslümanlara güzel bir Ramazan ayı geçirmelerini diledi.
Ortak yönler konuşulmalı
İftar yemeğine Aachen kentinde CDU’dan Büyükşehir Belediye Meclisi adayı olan Cemile Yusuf ve Ahmet Ağırman ile birlikte katılan Laschet, Aachen tarihinde seçilmesi halinde ilk kez Türk kökenlilerin de belediyede görev yapacağına dikkati çekti. Bakan Laschet, CDU'nun her iki dinin ortak özelliklerini vurgulamak için iftar yemeği verdiğini belirterek,"Müslümanlar ve Hıristiyanlar daha çok ortak özelliklerden ve beraberliklerinden konuşmaları gerekiyor. Ayırıcı ve farklılıklardan daha az konuşmalıyız” dedi.
Bakan Lachet, Aachen’da yapılacak yeni camiye onay verilmesinin kendisini çok sevindirdiğini de sözlerine ekledi. İftar yemeğinde yapılan duadan sonra Bakan Laschet, Hıristiyan geleneklerine göre davetli Almanlar'a bir dua yaptırdı. DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan da Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu tüm Almanya’daki DİTİB camileri kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!