Ortak proje DPA'da

Güncelleme Tarihi:

Ortak proje DPAda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 17:31

Almanya'nın yüksek tirajlı Bild Gazetesi ile Hürriyet'in ortak kitap projesi Alman Haber Ajansı DPA'ya konu oldu. DPA abonelerine ortak girişimi "Bild ile Hürriyet Alman ve Türkler'le ilgili kitap yayınlıyor" diye duyurdu.

Haberin Devamı

Almanya'da Türk ve Almanlar'ın birlikte yaşamlarından kaynaklanan konulara yer verilen kitapla uyuma katkı da hedefleniyor. 'Süper Freunde-Was Türken und Deutsche sich wirklich zu sagen haben' adıyla Almanca yayınlanacak kitap, Piper Yayınevi tarafından basıldı.

Kitap 14 Euro'dan satışa sunuluyor. Kitapta aralarında Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel, eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier olmak üzere 26 ünlü şahsiyetin yazıları yer alıyor.

Yazarlar arasında Daimler şefi Dieter Zetsche, gazeteci Henryk M. Broder, futbol antrenörü Christoph Daum, Berlinli avukat Seyran Ateş ile birlikte ARD kanalında yayınlanan, 'Türkisch für Anfänger' dizisinin tanınmış oyuncusu Adnan Maral'da bulunuyor. Kitabın Türkçesi Doğan Yayınevi'nde de basılması planlanıyor.

Kitap 15 Ekim tarihinde kitap fuarında Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile birlikte Yeşiller Partisi başkan adayı Cem Özdemir tarafından tanıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!