Ortadoğu'da sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğuda sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 23:00

İsrail ve Hamas yetkilileri arasında bu hafta gizli bir görüşme düzenlendi.

Haberin Devamı

Gazetenin Gazze’de bulunan Hamas hükümetinin eski Hazine Bakanı İsmail Haniye’ye dayandırdığı haberine göre Salı günü Hamas sorumlusu Ömer Abdül Rezzak Batı Şeria’nın Nablus kentinden alınıp İsrail’de bulunan Netanya şehrine getirildi.

Filistin kaynakları görüşmenin amacının Hamas’ı Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin kaçırılmasına karşı uyarmak olduğunu belirtti.

İsrail ordusu kaynakları geçtiğimiz günlerde elde ettikleri istihbarat raporlarına göre Şam’da bulunan Hamas liderlerinin taraftarlarına İsrailli yerleşimcileri ve vatandaşları kaçırmaları için baskı yaptıklarını söylemişti.

Ordu kaynaklarından yapılan açıklamada böyle kaçırma olaylarının Hamas tarafından, Gilad Şalit gibi büyük konular için değil kısa vadeli kazançlar için bir pazarlık malzemesi olarak kullanılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Kaynaklar Hamas’la yapılan görüşmenin kesin sebebini açıklamadı. Ancak Şalit’in serbest bırakılmasının ve geçtiğimiz hafta Eylat ve Aşkelon’a düzenlenen füze saldırılarının toplantının gündemini oluşturduğu söyleniyor.

Rezzak, haberi “tamamen yanlış olduğu ve hiçbir temeli olmadığı” gerekçesiyle yalanladı. Rezzak, Batı Şeria’daki Hamas yetkililerinin 1948 sınırlarının gerisine geçmelerine izin olmadığına dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!