Örnek dostluk

Güncelleme Tarihi:

Örnek dostluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 11:31

ALMANYA'nın güneyindeki Wunsiedel kenti ile Torbalı arasında 25. yıl önce atılan dostluk temelleri geçen sürede iki ilçe arasında kardeşlik köprüsü oluşturdu.

Haberin Devamı

24 Temmuz’da başlayacak 25. yıl kutlamaları öncesi Türkçe ve Almanca kursu ile Dünya Kampı Projesi için iki ilçeden gençleri bir kez daha biraraya getirdi.

Karşılıklı değişim
Thirsheim’den Türk bilimleri ve siyasi bilimler üzerine eğitim alan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Marlen Hausner’in mart ayında dört haftalığına Torbalı’da gördüğü Türkçe kursunun ardından, temmuz ayında dört haftalığına Almanca kursu için Münih’e gelen Torbalı Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi Efe Uygur’u Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler makamında kabul etti.
Kaymakamlıkta yapımına başlanan Türk bahçesi için Torbalı’dan gelen ve Köln-Altenkirchen’de çevre düzenlemesi için bir hafta seminere katılan Hayriye Yıldırım ile Cenk Küçükiravul, bahçe yapımına katılacak Türk, Alman ve Macar gençlerinden oluşan 14 öğrenciye öncülük edecekler.
Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler ve Wunsiedel Gençlik Değişim Program Sorumlusu Reinhard Pössnecker, Türk ve Alman gençlerine değişim programı hakkında bilgiler verdi. Döhler, “Farklı kültürleri ve insanları tanımanın gelecekte kendilerine büyük avantajlar sağlayacağını” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!