Önyargılara bir çizik çek

Güncelleme Tarihi:

Önyargılara bir çizik çek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 10:48

Bu haftaki maçlarda İlkay Gündoğan’ın yer aldığı spotlar gösterilecek. Hazırlanan broşürler ülkedeki tüm futbol kulüplerine gönderilecek.

Haberin Devamı

Almanya'da başlatılan yeni kampanya ile göçmenlere ve sığınmacılara karşı önyargıların kırılması hedefleniyor. Federal Uyum Bakanlığı, DFB ve Bundesliga Kulüpler Birliği'nin ortaklaşa başlattıkları 'Önyargılara bir çizik çek' kampanyasına Cumartesi günü Hannover ile Dortmund arasında oynanacak maçla start verilecek.

Önyargılara bir çizik çek

FEDERAL Başbakanlık binasında dün ortak basın toplantısı düzenleyen Federal Hükümetin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Nierschbach ve Bundesliga Kulüpler Birliği Başkanı Reinhard Rauball, yeni bir kampanyanın tanıtımını yaptı. DFB, Federal Uyum Bakanlığı ve Kulüpler Birliği’nin desteklediği ‘Önyargılara bir çizik çek’ kampanyasıyla Almanya’da uyumun daha etkin bir şekilde gerçekleşmesi ve sığınmacılara karşı önyargıların kırılması amaçlanıyor. Kampanya çerçevesinde bu haftasonu oynanacak tüm birinci ve ikinci Bundesliga, Üçüncü Lig ve Bayanlar Bundesliga maçları öncesi etkinlikler düzenlenecek. Kampanya için hazırlanan spotlar gösterilecek. Afişler asılacak.

Kampanyaya yarın start verilecek

Ayrıca kampanya çerçevesinde hazırlanan afişler ve broşürler ülkedeki tüm profesyonel ve amatör kulüplere gönderilecek. Kampanyaya yarın Hannover ile Dortmund arasında oynanacak lig maçında start verilecek. Burada düzenlenecek etkinliğe Özoğuz, Nierschbach ve Rauball da katılacak. Kampanya çerçevesinde oluşturulan bir milyon 200 bin Euro’luk bütçe de önyargılara ve ayrımcılığa karşı mücadeleye destek verecek projeler hazırlayan kulüplere verilecek.Kampanya için çeşitli spotlar ve afişler hazırlandı. İlkay Gündoğan, Höwedes, Naldo ve Ben Hatira gibi Bundesliga futbolcuları mentor olarak görev aldı.

Birlikte burada yaşıyoruz

Toplantıda konuşan Bakan Özoğuz, Almanya’da her beş kişiden birinin göçmen kökenli olduğunu hatırlatarak “Toplumuz her geçen gün daha fazla çeşitlili ve farklı bir hal alıyor. Ülkede yaşayan göçmenler ya kendileri bu ülkeye göç etti ya da göçmen ailesinin bir ferdi olarak burada doğdu. Birlikte burada yaşıyoruz, birlikte çalışıyoruz, birlikte kulüplerde spor yapıyoruz. Hepimiz bir toplumu oluşturuyoruz ve hepimiz de Almanya içiniz” dedi. DFB Başkanı Nierschbach ise sadece Alman milli takımında değil “Milli futbol takımların her seviyesinde göçmen futbolcu top oynuyor.

7 milyonun tamamı futbolcu

Onların oynamadığı hiçbir milli takım yok. Almanya’da lisanslı 7 milyon futbolcu var. Bana kaç göçmen kökenli olduğunu sorarsanız size cevap veremem. Çünkü biz yerli ve yabancı diye ayırmıyoruz. Bizim için 7 milyonun tamamı futbolcu. Mesut Özil gibi üçüncü kuşaklar milli takımda futbol oynuyor” dedi. Nierschbach, DFB olarak ayrımcılık, ırkçılık ve dışlama gibi konulara karşı çok duyarlı olduklarını belirtirken “Solingen faciasından sonra 1992 yılında ‘Benim arkadaşım yabancı’ kampanyasına federasyon olarak destek verdik. Çok büyük de ses getirdi. Ayrıca 2007 yılından beri de Uyum ödülü veriyoruz” dedi. Kulüpler Birliği Başkanı Rauball ise, Almanya’da gerçek bir ‘Hoş geldin’ kültürü yaratmak gerektiğini belirterek, kampanyanın bu amaca hizmet edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!