Onları kurtaralım

Güncelleme Tarihi:

Onları kurtaralım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 15:52

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) Kübra (4) ve Deniz Cem (2) için düzenlenen doku tipleme kampanyası için verilen kan bağışında gençler birbirleriyle yarıştılar.

Haberin Devamı

Alman Kemik İliği Bankası'nın (DKMS) Kübra (4) ve Deniz Cem (2) adlı lösemi hastası iki çocuk için Hilden'de Emir Sultan Camisi'nde düzenlediği doku tipleme kampanyasına büyük katılım oldu. DKMS yetkilileri, alınan doku örneklerinin iki küçük çocuğun yanı sıra diğer hastalar için de kullanılabileceğini açıklayarak katılımcılara teşekkür ettiler.

Camide düzenlenen doku tipleme kampanyası için verilen kan bağışında gençler adeta birbirleriyle yarış içerisine girdiler. Kan bağışında bulunan Güven Deniz, Hikmet Öztürk, Deniz Mercan, Ferhat Baştürk, Hacı Kandemir, Fehime Kaya ve Tuğba Karademir adlı gençler, "Kan bağışı bir insanlık görevidir.

Eğer verdiğimiz kan örneği Kübra, Deniz Cem veya kemik iliği bekleyen diğer bir hastanın yaşamının kurtulmasını sağlayabilirse bundan büyük mutluluk duyarız. Bu gün onların başına gelen bu durum ileride hepimizin veya bir yakınımızın başına gelebilir. Bu yüzden herkesi kan örneği vermeye davet ediyoruz" dediler.

KÜBRA'NIN YAŞAMASI İLİK NAKLİNE BAĞLI

Herborn'da yaşayan 4 yaşındaki küçük Kübra'da, Akdeniz Anemisi'nin ağır tipi olan “Thalassaemia Major” hastalığı bulunuyor. Kübra'nın iyileşebilmesi için kök hücre ya da ilik naklinin yapılması gerekiyor. Aschaffenburg'da yaşayan akut lösemi hastası iki yaşındaki Deniz Cem'in ise şimdilik kök hücre nakline ihtiyacı yok. Ama gelecekte durumu değişirse onun için de benzer bir işlem yapılması gerekecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!