ONLARDAN UZAK DURUN

Güncelleme Tarihi:

ONLARDAN UZAK DURUN
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 00:00

Almanya’nın tanınmış 50 ismi verdikleri mesajla “Pegida’ya hayır” dedi. “Pegida’dan uzak durun” diyenler arasında eski Başbakan Gerhard Schröder, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, işadamı Ulrich Grillo, futbol menajeri Reiner Calmund, yazar Ulrich Wickert, oyuncu Wolfgang Stumpf ve olimpiyat şampiyonu atlet Heike Drechsler de yer aldı...

Haberin Devamı

ONLARDAN UZAK DURUN


DİK DURMALIYIZ
Gerhard Schröder:
“Partilerin ve sivil toplum örgütlerinin Pegida’ya karşı tutum almaları sevindirici. Yabancı düşmanlarına karşı dik durmalıyız.”

ONLARDAN UZAK DURUN


İMAJIMIZI BOZUYOR
Frank Walter Steinmeier:
“Pegida sadece bizim ülkemize zarar vermekle kalmıyor, Almanya’nın imajını da bozuyor.”

ONLARDAN UZAK DURUN


BURASI AÇIK BİR ÜLKE
Ursula von der Leyen:
“Almanya dünyaya açık bir ülke. Kim ki insanları dışlıyor, ne Hıristiyan değerlerini anlamış, ne de Almanya’nın dünyaya açık olma fikrini.”

ONLARDAN UZAK DURUN


İYİ Kİ GÖÇMENLERİ ALIYORUZ
Ulrich Grillo:
“Almanya kalifiye göçmenleri almakla çok iyi yapıyor. Dresden’de ortaya çıkan neonaziler ve yabancı düşmanları ile arama çok açık mesafe koyuyordum.”

ONLARDAN UZAK DURUN


GÖÇMENLERDEN RAHATSIZ DEĞİLİM
Reiner Calmund:
“Ben göçmenlerin ülkemizde olmalarından dolayı çok mutluyum. Alman milli takımının futbolcuları ve taraftarları arasında göçmenler var ve bu böyle devam etmeli.”

Haberin Devamı

ONLARDAN UZAK DURUN

PEGİDA'CILAR ÖNYARGILI
Ulrich Wickert:
“Pegida’ya destek verenler genelde önyargılar taşıyan orta yaşlılardan oluşuyor. Bugün artık Rus, Türk ve Suriye kökenli yazarlar bizim kültürümüz ile ilgili yazıyorlar.”

ONLARDAN UZAK DURUN


YARDIMIMIZA İHTİYAÇLARI VAR
Wolfgang Stumpf:
“Farklı köken ve inanca sahip insanlar bizim yardımımıza ihtiyaç duyuyorlar. Dresden’de de dünyaya açık çok sayıda insan yaşıyor.”

ONLARDAN UZAK DURUN


GLOBAL DÜNYAYA AİDİM
Heike Drechsler:

“Ben global dünyaya aitim ve öyle de düşünüyorum. Fikir özgürlüğünü savunmak gerekir ama fikrini söylerken de dikkatli olmak gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!