Öngören Wüttenberg derbisinde iddalı

Güncelleme Tarihi:

Öngören Wüttenberg derbisinde iddalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 11:58

Almanya Beko Basketbol liginde EnBW Lugwigsburg takımını çalıştıran Tolga Öngören, Wüttenberg derbisinde eski takımı Tübingen Walters ile oynuyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Beko Basketbol liginde Tolga Öngören’in çalıştırdığı EnBW Ludwigsburg kendi sahasında Wüttenberg derbisinde Walter Tigers Tübingen ile çok önemli bir maça çıkıyor. Her iki takımında geçtiğimiz haftayı yenilgiyle kapadığı, ligde de onbir ve onikinci sıralarda yer aldıkları düşünüp Playoff kalmak için mücadele ettiklerini de söylersek karşılaşmanın önemi o derecede artıyor. Buna bir de Tübingen’den olaylı bir şekilde ayrılan ve şimdi Ludwigsburg’un başında olan Tolga Öngören’i eklersek oldukça heyecanlı bir karşılaşma bizi bekliyor olacak. Sezonun ilk yarısı Ludwigsburg deplasmanda rakibini son saniye de Haynes’in üçlüğü ile 66-63 mağlup etmeyi başarmıştı. Öngören “Karşılaşma bir derbi ve kazanmak için de elimizden geleni yapacağız. Playoff yolunda bizim için önemli bir maç olacak” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon sonunda Tübingen ile anlaşamayan Tolga Öngören Ludwigsburg’a antrenör olmuş ve giderken de yanında Tübingen’in iki önemli oyuncusu Haynes ve Chaney’i de götürmüştü. Tübingen’de Ludwigsburg’tan Watts’ı almıştı. İki takım arasında uzun yıllara dayanan bu tatlı rekabet her zaman maçada yansımıştı. Bu arada Tolga Öngören’in bu dördüncü derbisi olurken, Tübingen’in başında bir galibiyet bir mağlubiyeti bulunurken, Ludwigsburg’un başında çıktığı ilk derbiyi ise kazanmıştı.


DİDİN’Lİ FRANKFURT HAGEN’I AĞIRLIYOR


Almanya Beko Basketbol liginde Deutschebank Skyliners’ı çalıştıran Murat Didin bu hafta sahasında ligin zayıf ekiplerinden Hagen’ı ağırlıyor. Hafta başında transferin son gününde kadrosuna Aris’ten 22 yaşındaki Sırp pivot Laboviç’i katarak pota altını güçlendiren Frankfurt bu maçı mutlak kazanmak istiyor. Didin yeni oyuncusuyla ilgili olarak “İyi bir oyuncu. Tecrübeli ve iyi paslar veriyor. Oyunu biliyor ve kendini geliştirmek için çabalıyor. Faydalı olacağına inanıyorum” dedi.


Frankfurt, Hagen maçı Pazar günü saat 15.00’te başlarken, Lugwigsburg yine Pazar günü saat 17.00’de Tübingen ile oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!