Önceliğimiz göçmen olacak

Güncelleme Tarihi:

Önceliğimiz göçmen olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 11:44

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) 13 Mayıs’ta yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde parlamentoya giren Türk kökenli vekiller, yeni yasama döneminin ilk meclis grubu toplantısı sonrasında Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Eyalet Meclisi’nin kantininde Hürriyet Köln Temsilcisi Tuncay Yıldırım ile bir araya gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekilleri Serdar Yüksel, İbrahim Yetim, Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) Milletvekili Serap Güler ve Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ilk değerlendirmelerini yaptılar. Dört Türk kökenli milletvekili, farklı partilerden olmalarına rağmen göçmen sorunlarında birlikte hareket m edeceklerinin sinyalini verdi.

Uyumlu çalışma
SPD’den ikinci kez seçilen Serdar Yüksel, büyük olasılıkla Yeşiller’le koalisyon kuracaklarını belirterek, “Daha önceki hükümette 20 ay boyunca Arif Ünal’la yoğun bir ilişki içinde bulunduk. Yeni kurulacak hükümette de kendisiyle uyumlu çalışmalar yapacağız” dedi.

Serap Güler ise ilk kez milletvekili seçildiğini belirterek, “Diğer partiden Türk kökenli arkadaşlarım benden deneyimli. Kısa sürede meclisin işleyişini kavrayacağımdan eminim. Köln milletvekiliyim ama tüm NRW’lilere kapım açık” diye konuştu.

Yeşiller milletvekili Arif Ünal ise Hürriyet aracılığıyla tüm seçmenlerine teşekkür ederek, “Geçen yasama döneminin ilk gününde mecliste ilk sözü ben almıştım. Milletvekili yemininde ‘Tüm Alman halkına hizmet edeceğim’ şeklindeki ibarenin ‘NRW’de yaşayan herkese hizmet edeceğim’ şeklinde değişitirilmesini önermiştim. Önerim SPD’den destek gördü. Muhtemelen daha çağdaş bir yeminle yeni görevlerimize başlayacağız” dedi.

Başbakan Kraft olacak
NRW’de yeni seçilen milletvekilleri 31 Mayıs’ta yemin ederek görevlerine başlayacak. Koalisyon görüşmelerine dün başlayan SPD ve Yeşiller’in 20 Haziran’a kadar anlaşmaya vararak, yeni hükümeti kurmaları bekleniyor. 20 Haziran’da yapılacak meclis oturumunda SPD’li Hannelore Kraft’ın ikinci kez başbakan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!