Öldüren bakterinin kaynağı bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Öldüren bakterinin kaynağı bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 12:43

HAMBURG’DA 1’inci sınıf öğrencisi, 6 yaşındaki Sophie isimli kız çocuğun EHEC enfeksiyonu sonucu hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan araştırmada sonuca ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Kızın gittiği kentin zenginler semti olarak bilinen Schleswig-Holstein sınırındaki Blankenese semtindeki Gorch Fock İlkokulu’nda başka bir öğrencide enfeksiyon tespit edilmediğini açıklayan sağlık dairesi, Sophie’nin evinde ve okulda yapılan kontrollerde EHEC bakterisine rastlanmadığını ifade etti.

Müdür: Tehlike çok az

Birinci sınıflarda toplam 120, tüm okulda 450 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten okul müdürü Vera Klischan, eyalet okul dairesiyle yaptığı görüşmeden sonra olay açıklığa kavuşana kadar velilerin çocuklarını okula gönderip, göndermemekte serbest olduklarını söyledi. Son iki gün 470 öğrenciden sadece 70 kadarının okula m geldiğini ifade eden Klischan, “Çok derin üzüntüdeyiz. Ancak okulda bakteri tespit edilmedi. Öğrenciler için ciddi bir tehlike yok denecek kadar az” dedi.

“Sağlık Okulu” unvanlı

Gorch Fock Okulu, sağlık alanında özel çalışmalar yapan ve projeler geliştiren okullara verilen “Sağlık Okulu” unvanı sahip. Sağlık dairesi yetkilileri uzman bakteriyologların okulun mutfağından, tuvaletlerine kadar her yerde detaylı incelemelerine rağmen EHEC bakterisine rastlanmadığını açıklayarak, “Çocuğun bakteriye başka bir yerden kapmış olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!