Olay vekil açıkladı: Eşcinselim

Güncelleme Tarihi:

Olay vekil açıkladı: Eşcinselim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 11:01

İngiltere’de Muhafazakar milletvekili Blunt 20 yıllık evlilikten sonra “eşcinselliğini yaşamak istediğini” açıkladı.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde yapılan müsteşarlıktan yapılan açıklamada Blunt, eşinden ayrılmasının kimseyle ilgisi olmadığını ve ailesinin mahremiyetine saygı gösterilmesini istedi.

Açıklamada, “Crispin Blunt, eşi Victoria’dan ayrıldığını açıklamak istemektedir. Kendisi eşcinselliğini kabul etmiş ve durumunu ailesine açıklamıştır. Ayrılık bu gelişmenin sonucunda yaşanmıştır.

“Ayrılıkta herhangi bir üçüncü şahsın rolü yoktur ancak bu durum Blunt’ın hem yakın hem de uzak çevresi için zorluk yaratmıştır. Blunt aile üyeleri için anlayış ve destek beklemektedir. Aile daha fazla yorum yapmama kararı almıştır. Aile üyeleri bu zorlu meseleyle başa çıkarken mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istemektedir” denildi.

Haberin Devamı

Blunt (50), 1997 yılından bu yana Muhafazakar Parti’nin Reigate bölgesi milletvekili. 1990’da evlenen Crispin ve Victoria Blunt çiftinin bir erkek bir de kız çocuğu bulunuyor.

Mayıs ayında Muhafazakar Parti-Liberal Demokrat Parti koalisyonunda hapishanelerden sorumlu müsteşarlığa getirilen Blunt, 2002’den bu yana eşcinsel olduğunu açıklayan 11’inci Muhafazakar milletvekili.

İngiltere’de bu furyayı başlatan Uluslararası Kalkınma Bakanı Alan Duncan olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!