Güncelleme Tarihi:
Belediye Sarayı’ndaki yemekte öğrencilerle özel olarak ilgilenen Sjöström, çocuklarla İsveç ve Türkiye’nin eğitim sistemi ile sosyokültürel yapısı hakkında sohbet etti. Sjöström, edebiyat tutkunu olduğunu ifade ederek, proje kapsamında öğrencileri belediye sarayında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Yemeği, Türkiye’den gelen öğrencilerle dünya edebiyatı üzerine konuşmak için verdiğini kaydeden Sjöström, ”Genelde kültürün, özelde edebiyatın milletler arası iletişimde ne kadar önemli ve tamamlayıcı bir rol oynadığına hep birlikte şahitlik ediyoruz” diye konuştu. Türk edebiyatından bugüne kadar Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal’i okuduğunu belirten Sjöström, Türk öğrencilerden diğer yazarlar hakkında bilgi aldı.
Sjöström, konuk öğrencilerin İsveç ile Türkiye arasında bir kültür köprüsü kurduklarını vurgulayarak, ”Türk öğrencilerin heyecanı, iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel bağları güçlendirme konusunda bana cesaret verdi” dedi. Botkyrka Belediyesi Kültür Müdürü Eva Jansson da edebiyata meraklı gençlerle tanışmanın kendisini heyecanlandırdığını ve gelecek adına umutlandırdığını söyledi.
Jansson, kültür ve edebiyatın sadece milletlerarası iletişime değil, göçmenlerin yaşadıkları ülkelerin vatandaşlarıyla sosyal birlikteliğinin sağlanmasına da katkıda bulunduğunu kaydetti.