Okulumuz kapanmasın

Güncelleme Tarihi:

Okulumuz kapanmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 15:23

Düren'de maddi güçlükler nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Nord Realschule Okulu için öğrenci ve veliler kentte gövde gösterisi yaptı. Yürüyüşe çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Düren kentindeki Nord Realschule Okulu maddi güçlükler nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Düren Şehir İdaresi'nin 2013 yılında kapatmayı planladığı okula 75 Türk 403 öğrenci gidiyor. Okulun kapatılmasına karşı çıkan öğrenci ve veliler "Okulumuzun burada kalmasını istiyoruz", "Okulumuzun kapanmasını istemiyoruz" yazılı pankart ve dövizlerle Nord-Düren semtinde bulunan okuldan başlayarak belediye önüne kadar yürüyüş yaptılar. Konuşmalarda okulun kapatılması için çözüm yollarının bulunması istendi. Okul Aile Birliği Başkanı Stephan Cipperich, “Yetkililer sorunumuza sahip çıksınlar ve okulumuz kapanmasın. Bu konunun önemini tüm siyasiler ve bürokratlar kavramalı ve olayı kulak ardı etmemeliler” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ ANLAMLI
Düren Türk Veliler Derneği Başkanı Murat Sağlam ise, “Düren'de Türklerin yoğun yaşadığı bir bölgede bulunan Realschule'nin kapanmaması için dernek olarak her şeyi yapmaya hazırız. Okulun kapanmaması için düzenlenen bu yürüyüşe çok sayıda Türk veli de katıldı. Yaşadığımız şehirdeki sorunlara çözüm yolları bulmak için mücadele etmeyi anlamlı buluyorum” dedi. Öğrenci velilerinden Nafiz Temür ve Mehmet Vurucu da evlerinin yakınındaki okulun kapanmasını istemediklerini dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!