Oktoberfest’e rekor katılım

Güncelleme Tarihi:

Oktoberfest’e rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 10:44

Bu yıl 188’incisi düzenlenen dünyanın en büyük açık hava festivali niteliğindeki ‘Oktoberfest’, rekor bir katılımla son buldu. Organizartörler 7.2 milyon ziyaretçinin festivali ziyaret ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

OKTOBERFEST yöneticisi Clemens Baumgaertner (CSU), bir önceki rekorun 1985 yılında 7.1 milyon ziyaretçiyle yakalandığını açıkladı. Ancak Oktoberfest bu yıl ‘Alman Birliği Günü’ nedeniyle iki gün daha uzun sürdü. Baumgaertner, Münih’in ‘rahat bir atmosfere sahip, esintili, rahat bir Oktoberfest’ kutladığını söyledi. Rekor katılama rağmen bira tüketimi ise önceki yıllara göre daha az oldu. Festival boyunca 6.5 milyon litre bira tüketildi. Koronavirüs salgınından önceki Oktoberfest’in düzenlendiği 2019’da 7.3 milyon litre bira tüketilmişti. Baumgaertner, artan ziyaretçi sayısına rağmen gözle görülür düşüşü, satılan alkolsüz içeceklerdeki önemli artışa bağladı. Baumgaertner, “Bu iyi bir trend, bu sevindirici bir trend” dedi. Festival öncesinde yüksek enflasyonun tüketimi yavaşlatabileceği endişesi dile getirilmişti. Baumgaertner, gastronominin yüzde 15 daha fazla yiyecek ve içecek sattığını açıkladı.
Münih Polis Teşkilatı sözcüsü de polisin Oktoberfest’in gidişatından memnun olduğunu belirterek, “Büyük ölçüde rahat bir festival yaşandı” dedi. Gözaltı sayısının önemli ölçüde azaldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!