Güncelleme Tarihi:
İSVEÇte İtalyanlar'dan sonra pizza sektörünü ellerinde tutan Türkler, pizza yapımında makineleşme dönemine geçerek, el yapımı pizza dönemine son verdiler.
KOLAY VE SAÐLIKLI
El yerine makinelerin açtığı pizzalar müşterilerden büyük rağbet görürken, pizza makinesini İtalya'dan ithal eden Mesut Kızıl adlı Türk işletmeci, işlerinin büyük ölçüde kolaylaştığını söyledi.
İsveçin başkenti Stockholmde 22 yıldır pizza restoranı işleten Mesut Kızıl, 'Mesleğimizde devrim sayılacak bir adım attık. İtalyada ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanılan ve başarılı sonuçları alınan pizza hamurunu açma makinesi ile artık personelimizi de yormadan daha sağlıklı ortamda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz makine ile açılan hamurun elle açılan pizza lezzetinde hatta daha iyi olduğunu söylüyorlar' dedi.
ÇOK HIZLI
Kızıl, 'Makinenin pizza hamurunu çeşitli büyüklükte açma alternatifleri de var. Aynı zamanda hamuru açarken, hamurun suyunu da çıkardığı için açılmış onlarca hamuru üst üste koyarak, bir yapışma riski olmadan hızlı bir şekilde müşteriye hizmet verme şansını da elde ediyorsunuz' diye konuştu. Yıllardır pizzacı olarak çalışan pizza ustaları Fatih Karadağ, Volkan Kızıl, Tacettin Toygur, 'Hamur açarken bedensel ağrılar çekiyorduk. Şimdi bu makine sayesinde pizzacılık çok kolay bir meslek haline geldi' dediler.