Öğretmenlerin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin  isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 13:37

Sözleşmeli öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığına isyanı büyüyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim 50 branştan 9 bin 584 kadroya 9 bin 406 sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı. Sonuçlar açıklandı. Ancak 70 bin sözleşmeli öğretmenden büyük bölümü isyan etti.

Haziran ayındaki il dışı tayinlerde haksızlığa uğradığını ileri süren öğretmenler “Haziran’da haksızlığa uğradık. Düşük puanlıların tayini yapılırken, bizler açıkta kaldık. Bazı okullarda ise açık gösterilmesine rağmen atama yapılmadı” diyorlar. Öğretmenler, bu haksızlığın giderilmesi için yeni bir tayin hakkı verilmesini istiyor.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ ÇİĞNENDİ

Yıllardır mecburi hizmet bölgelerinde çalışan bir öğretmen, bu durumdan şikayetçi olmadığını ancak Haziran’da yapılan il dışı tayinlerinde puan üstünlüğünün çiğnenmesine isyan ediyor. Ayrıca bazı okullara açık gösterilmesine rağmen hiç atama yapılmadığına dikkat çekiyor. “MEB bu okullara yıllardır doğuda görev yapmakta olup, zorunlu hizmetini tüm zorluklara karşı tamamlayan ve memleketine gitmeyi hak etmiş öğretmenleri atamak yerine ücretli öğretmen çalıştırmayı mı düşünüyor” diye soruyor.

Haberin Devamı

7 Yıldır Van Tatvan’da görev yapan bir öğretmen ise 102 puanla İstanbul’a atanamadığını belirterek, “Daha ne kadar bekleyeceğim” diyor.

97 PUANLA GİDEMEDİM, 28 PUANLA ATADILAR

Yine Doğu’a öğretmenlik yapan bir başka öğretmen, “Çok adaletsiz atamalar yapıldı, benim 97 puanla gidemediğim okula il içinden daha 2 yılını tamamlamamış 28 puanlı öğretmen gitti” diye isyan ediyor.

GÜVENİMİZ KALMADI

Bir başkası, “MEB, yıllardır doğuda çalışıp bu mesleğin çilesini çeken insanları bir kenara itip, batıda keyfinde sahilinde, plajında zorunlu hizmete hiç gitmemiş öğretmenleri de çok komik hizmet puanları ile merkeze atadı. Sevdiklerimiz hasta oluyor,ameliyat oluyor yanlarında olamıyoruz. Zorunlu hizmetse elbette vatanın her karış toprağında çalışırız ama biz bu görevi yaptık tamamladık. MEB’in adaleti kökünden çökmüştür, eğitim camiasının MEB’e zerre kadar güveni kalmamıştır” diyor. Bu adaletsizliklerin en azından küçük bir telafisi olarak Temmuz ayında yeniden il dışı atama beklediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

İŞTE BİR ÖRNEK!

Van'ın Erciş ilçesinde Erciş Anadolu Öğretmen Lisesinde görevli bir İngilizce öğretmeni, 44 puanla tayin istediğini anlatıyor. Tayin sonuçları açıklandığında haksızlığa uğradığını belirterek, “Tercih listemde bulunan 5 okula hiç atama yapılmamış ve tercih ettim 10 kuruma benim puanımdan daha az puanı olan öğretmenler atanmış” diyor. İşte bu öğretmenin tercih listesinde olan ama öğretmen açığı olmasına rağmen atama yapılmayan okullar:

1.Tavşanlı Nazmi Sarı İ.Ö. Okulu
2.Tavşanlı Dağçeşme İ.Ö. Okulu
3.Tavşanlı Tunçbilek Maden İ.Ö. Okulu
4.Tavşanlı Tunçbilek İ.Ö. Okulu
5.Tavşanlı Tunçbilek Atatürk İ.Ö. Okulu

Bu öğretmenin puanından daha az puanla atama yapılan okullar ise şöyle:
1.Afyon Bolvadin Dişli İ.Ö. Okulu - 43 puan
2.Afyon Çay Atatürk İ.Ö. Okulu - 37 puan
3.Afyon Çay Gazi Mustafa Kemal İ.Ö. Okulu - 40 puan
4.Afyon Dinar Tatarlı Cumhuriyet İ.Ö. Okulu - 37 puan
5.Afyon Emirdağ Metin Zülbiye Sarı İ.Ö. Okulu - 40 puan
6.Afyon Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - 42 puan
7.Afyon Merkez Fethibey İ.Ö. Okulu - 39 puan
8.Afyon Sandıklı Şehit Mehmet Şimşek İ.Ö. Okulu - 43 puan
9.Afyon Şuhut Alhisar İ.Ö. Okulu - 37 puan
10.Afyon Evciler G. Doktor Sadık Ahmet İ.Ö. Okulu - 44 puan - 751 gün

Haberin Devamı

Bu listeyi sunup, “Bu okulları Afyon il kurası dahilinde tercih etmeme rağmen, niçin benden daha az puanlı kişiler buralara tayin olmuştur? Öğretmen tayinlerinde geçerli olan puan üstünlüğü şartı çiğnenmiş olmuyor mu” diye soruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!