ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 14:49

Almanya'nın Hürth kasabasında kutlanan öğretmenler günü, eğitim emekçilerini bir araya getirdi. Köln Eğitim Ataşesi Uğur Acar söyledi, davetliler ise gönüllerince oynayıp eğlendi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth kasabasında kutlanan öğretmenler günü balosu büyük coşkuya sahne oldu. Floria'da Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar'ın bağlama çalıp türkü söylediği gecede öğretmenler dans edip oynayarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Köln Başkonsolosu Asım Temizgil, DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, SPD'li Federal Milletvekili Lale Akgün, Köln Vali Yardımcısı Gertrud Bergkemper-Marks ve öğretmenlerin katıldığı gecede, genç öğretmen adaylarının çokluğu da dikkat çekti. TRT İzmir ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı gecede Ebru ve Şafak Özçengel ilgi ile dinlenirken, DİTİB Kafkas Halk Dansları Ekibi'nin gösterileri ayakta alkışlandı. THY, Egetürk ve Eden Nakliyat'ın sponsorluğunda Köln Başkonsolosluğu Öğretmenler Günü Kutlama Komisyonu tarafından düzenlenen öğretmenler günü balosunda, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese birer plaket sunuldu.

DAHA AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN

Gecede konuşan MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, geleceğin daha aydınlık geçmesi için eğitimcilere büyük görevler düştüğünü belirterek şunları söyledi:
'Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ciddi anlamda bir eğitim ihtiyacı olduğu gerçeğini görmeliyiz. Bu çocuklarımız kendi kültür ve değerlerini koruyarak yaşadıkları ülkenin onurlu bir üyesi olarak yaşayabilmesi, alacağı eğitimin kalitesiyle doğrudan alakalıdır. Ben MEB adına bu amaç için hizmet veren tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum.'

BAŞÖÐRETMENİMİZ ANILDI

'Başöğretmen büyük önder Atatürk'ü bugün hep birlikte saygı ile anıyoruz' diyerek, söze başlayan Başkonsolos Asım Temizgil, 'Misafir işçi olarak gelen ama artık kalıcı olan, farklı iki kültür arasında sıkışmış olan gençleri yetiştirmek gibi zorlu bir göreve sahipsiniz. Burada gerçek anlamda uyuma katkı sağlayarak iki kültürlü evlatlar yetiştirmek durumundayız. Bugün bu ülkede Türk çocukları Türkçe okuyup yazabiliyorsa, gönüllerinde Türkiye sevgisi varsa, iki ülke arasında birer köprü olabiliyorlarsa bunda sizin katkınız büyük' şeklinde konuştu.
Önümüzdeki günlerde görev süresi dolacak olan Başkonsolos Asım Temizgil, eğitime verdiği destekten dolayı organize komitesi tarafından bir plaketle ödüllendirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!